Asiointi ja vierailu Eksoten yksiköissä

​(Päivitetty 7.5.2020​)​​​​​​​​​​​

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on ottanut 17.3.2020 käyttöön Etelä-Karjalan keskussairaalassa sekä kaikissa muissa Eksoten yksiköissä toistaiseksi voimassa olevan vierailukiellon. 

Eksote kieltää vierailut yksiköissään tartuntariskin vähentämiseksi. Yksiköissä vierailevat ihmiset saattavat altistaa potilaita ja henkilökuntaa mahdolliselle koronavirustartunnalle. 

Vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä sekä kaikissa hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa kielletään hallituksen linjan mukaisesti ulkopuolisten vierailut. 

Tapauskohtaisesti arvioidaan ja mahdollisuuksien mukaan sallitaan kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.


Sallituilla vierailijoilla ei saa olla hengitystieinfektio-oireita ja heidän tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Eksote haluaa turvata asiakkaidensa ja henkilökuntansa terveyttä ja turvallisuutta. Rajoitus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi.

Vierailukielto ruuhkauttaa hoitajien puhelimet – vointia voi kysyä suoraan asiakkaalta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja t​erveyspiiri (Eksote) on kieltänyt vierailut yksiköissään koronaviruksen tartuntariskin vähentämiseksi. Rajoituksella Eksote haluaa turvata asiakkaidensa ja henkilökuntansa terveyttä ja turvallisuutta. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Vierailukielto näkyy hoitajien puhelimien ruuhkautumisena. Tästä syystä Eksoten sairaaloissa, asumispalveluyksiköissä ja hoitolaitoksissa toivotaan, että vointia kysytään puhelimitse suoraan potilaalta tai asiakkaalta itseltään.

Mikäli potilas ei kykene itse tietoja antamaan, olisi potilaan omaisissa vain yksi yhteyshenkilö sairaalaan.

–​ Etelä-Karjalan keskussairaalassa hoitajien puhelinlinjat käyvät nyt kuumina. Siksi toivomme, että ainoastaan lähiomainen ottaa yhteyttä kysyäkseen hoidettavan kuulumisia ja välittää terveiset eteenpäin muille läheisille, vuodeosastojen palvelupäällikkö Kirsi Tapiola-Huomo täsmentää.

Omalla mobiililaitteellaan potilas voi olla yhteydessä läheisiinsä myös videopuhelulla tai skypellä. Eksoten toimipisteissä on tarjolla avoin verkko (Meita Open), mutta ensisijainen yhteys on aina potilaan mahdollinen oma dataliittymä.Share