Poikkeukset Eksoten toiminnassa

(Päivitetty 7.5.2020)​​​​​​​​​​​​

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on vähentänyt kaikilla vastuualueillaan kiireetöntä toimintaa. Kaikki järjestämänsä tapahtumat Eksote perui jo maaliskuun alussa. 

Eksote muistuttaa, että hengitystieoireista kärsivänä tai flunssaisena ei saa mennä Lasten- ja nuorten talolle, Aikuisten talolle, Iso apuun eikä mihinkään vastaanotolle. 

Jos olet saanut koronavirustartunnan, voit sairastaa lieväoireisena rauhassa kotona. Soita Päivystysapuun 116 117 vain, jos ​sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä ensin puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

Hallituksen 16.3.2020 tekemien linjausten tarkoituksena on suojata väestöä, sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Eksote on 17.3.2020 ottanut käyttöön Etelä-Karjalan keskussairaalassa sekä kaikissa muissa Eksoten yksiköissä toistaiseksi voimassa olevan vierailukiellon. 


Muutokset on koottu vastuualueittain ja linkit niihin löytyvät alta, sekä vasemmalta valikosta.


Ohjeet etävastaanotolle

Vaikutuksia myös Eksoten hallintoon​​


Eksoten hallinnon työntekijät tekevät mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Eksoten hallitus kokoontuu toistaiseksi normaalin aikataulun mukaan, mutta päätettäväksi tuodaan vain välitöntä päätöksentekoa vaativat asiat. Valtuuston seminaari ja kokous 31.3.2020 peruttiin, koska valtuuston ei tässä tilanteessa ollut välttämätöntä kokoontua.

​​


Share