Kuntoutus

​(Päivitetty 7.5.2020)

​​​​​​​​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on vähentänyt kaikilla vastuualueillaan kiireetöntä toimintaa. Kaikki järjestämänsä tapahtumat Eksote perui jo maaliskuun alussa. 

Kuntoutuspalvelut

Koronaepidemian vuoksi kuntoutus on vähentänyt kiiretöntä toimintaa maalis- huhtikuun aikaana 2020.

Toukokuusta alkaen kuntoutuksessa aloitetaan alasajetun kiireettömän toiminnan hallittu ja varovainen palauttaminen. 

Ryhmätoimintoja ei toistaiseksi käynnistetä. 


Etäkuntoutus on käytössä sek​​ä kotikuntoutuksessa että avofysio- ja avotoimintaterapiassa


Tässä tilanteessa tarjoamme asiakkaille etäkuntoutusta, jossa kuntoutuksen ammattilainen ohjaa asiakasta etäyhteyden välityksellä.
Etäkuntoutus toimii ajanvarausperiaatteella.
Ajanvarauspuhelin on 05 352 6000 ja palvelee ma-pe kello 7.30 – 16.00. 
Fysioterapiaan voit varata etävastaanottoajan Eksoten asiointipalvelun kautta. 

Virtuaalinen eli videovälitteinen etäkuntoutus toteutetaan tietosuojatulla yhteydellä. Asiakas tarvitsee mobiililaitteen, tabletin tai älypuhelimen. Ajanvarauskutsun yhteydessä asiakas saa www-linkin, jonka avulla hän ensin valitsee ohjelmasovelluksen, lataa sen laitteelleen ja saa sen jälkeen ohjeen yhteyden avaamiseksi. Sen jälkeen asiakas ja kuntoutuksen ammattilainen näkevät ja kuulevat toisensa, jolloin esimerkiksi liikeharjoitteiden ohjaus on helppoa. Vastaanoton pituus on yleensä 45 minuuttia. Yhteys on tietosuojattu, joten etäkuntoutuksen aikana voidaan keskustella myös arkaluonteisista terveysasioista. Asiakkaalle vastaanotto maksaa Eksoten asiakasmaksupäätösten mukaan 8 € ja tällä korvataan kasvokkain tapahtuva vastaanotto, jonka hinta on 11,40 €. 

Erityisesti tapaturmien jälkeisten toimenpiteiden akuuttivaiheen kuntoutus ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneen kuntoutuminen takaisin omaan arjen toimintoihin on tärkeää. 

Share