Sosiaali- ja terveyspalvelut Eksotessa

​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​Etelä-Karjalan sosia​​ali- ja terveyspiiri (Eksote) on kuntayhtymä, johon kuuluu yhdeksän kuntaa: Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Imatra, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari. Eksoten alueella on noin 132 000 asukasta.

Eksoten kaikki toimipisteet ovat kaikkien eteläkarjalaisten käytössä, riippumatta ​kotikunnasta.​​​​


Eksote huolehtii jäsenkuntiensa julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista. P​alveluihin kuuluvat avoterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, mielenterveys- ja päihdepalvelut, laboratorio- ja kuvantamispalvelut, lääkehuolto, kuntoutus, sairaalapalvelut, perhepalvelut, aikuisten sosiaalipalvelut ja vammaispalvelut sekä väestön palvelutarpeeseen ja ikärakenteeseen joustavasti mukautuvat vanhustenpalvelut.​​​​

​Mitä Eksotessa on saatu aikaan?

​​​​​
Eksote on toteuttanut sosiaali- ja terveydenhuollon integraatiota vuodesta 2010. Kustannuksia on kyetty merkittävästi leikkaamaan muun muassa purkamalla laitoshoitoa ja vastaavasti kehittämällä voimakkaasti kotiin vietäviä palveluita sekä kuntoutusta. Lue täältä​, mitä muuta Eksotessa on saatu aikaan ja miten muutokset näkyvät kansalaisille parempana palveluna.

Miten Eksote on luomassa tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuoltoa?


Eksote on mukana useissa valtakunnan kärkihankkeissa ja sote-uudistuksen työryhmissä. Lue lisää täältä​.