Avoin hallinto -hanke kysyy ikääntyvien osallistumisesta

Julkaistu: 11.4.2016 13:25
Päivitetty: 11.4.2016 13:29


​Monessa mukana kaiken ikäisenä

Tervetuloa osallistumaan ikääntyvien nettiaivoriiheen, jonka aiheena ovat digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet.

Nettiaivoriihi löytyy osoitteesta www.avoinhallinto.fi​ ja se on avoinna 24.4. saakka.

Jokaisen suomalaisen pitää voida ikään katsomatta osallistua ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Kestävässä yhteiskunnassa on tärkeää nähdä ihmisten tarpeet, toiveet ja arjen valinnat. 
 
Suomessa rakennetaan lähivuosien aikana ripeästi monia uusia digitaalisia palveluita ja tämä koskee laajasti kaikkien elämää. Julkiset palvelut ovat olemassa ennen kaikkea palvelun käyttäjää eli asiakasta varten. Kansalaisten erityistarpeet tulee ottaa huomioon palveluita suunniteltaessa.   
 
Yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä kasvaa merkittävästi. Tällä on vaikutusta palvelujen tarpeeseen. Digitaalisilla palveluilla on mahdollista parantaa palvelujen saatavuutta kaikkialla maassa ja erilaisille ihmisryhmille. Palveluita on voitava käyttää näppärästi ja tietoturvallisesti monenlaisilla laitteilla. On tärkeää, että palveluita suunnitellaan yhdessä niiden käyttäjien kanssa ja selvitetään, että mitä käyttäjät haluavat saada palveluilla aikaiseksi.  
 
Uudentyyppiset ajattelutavat ja kokeilut yhdessä palveluiden käyttäjien kanssa varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.
 
Kiitos osallistumisestasi jo etukäteen! Näkemyksesi on arvokas.
 
Anu Vehviläinen
Kunta- ja uudistusministeri
 
Arja Terho 
neuvotteleva virkamies 
valtiovarainministeriö 
PL 28 
00023 VALTIONEUVOSTO 
puhelin +358 2955 30235,  +358 40 501 1775


Share