Eksote hakee perhehoitajia ikäihmisille ja vammaisille

Julkaistu: 25.10.2016 11:45
Päivitetty: 25.10.2016 12:58

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) käynnistää joulukuussa uusien perhehoitajien valmennuksen. Jatkuva perhehoito on uusi palvelumuoto Eksoten alueella. Perhehoidolla tarkoitetaan oman kodin ulkopuolista hoivaa tarvitsevan henkilön hoitamista yksityisessä perheessä.

Jatkuvassa perhehoidossa asuva henkilö saa tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon mahdollisesti vuosien ajan.

– Jatkuvan hoidon perhehoitajia tarvitaan koko Eksoten alueella. Tällä hetkellä Eksoten alueella toimii 12 perhehoitajaa, jotka tarjoavat vain lyhytaikaista perhehoitoa ikäihmisille ja vammaisille, kertoo toimipisteen vastaava Sari Lähteenmäki Imatran Iso apu -palvelukeskuksesta.
– Tähän saakka perhehoitoa on tarjottu Eksotessa ainoastaan lyhytaikaisena omaishoitajien lakisääteisten vapaiden toteuttamiseen. Myös lyhytaikaiseen hoitoon tarvitaan jatkuvasti uusia perhehoitajia.

Eksote järjestää perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneille infotilaisuuksia. Valmennuksen käynnistymisvaiheessa ei tarvitse tietää tai olla varma halustaan tai kyvyistään perhehoitajan tehtävään. Infotilaisuudet järjestetään 26.10. klo 17 Rautjärven hyvinvointiasemalla, 27.10. klo 17 Imatralla Mansikkalan hyvinvointiasemalla, 2.11. klo 17 Lappeenrannan Iso apu -palvelukeskuksessa ja 3.11. klo 17 Savitaipaleen hyvinvointiasemalla. 

Koulutus- tai ammattipätevyysvaatimuksia perhehoitajille ei ole. Hoitajalle maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus. Perhehoitaja toimii toime​ksiantosopimussuhteisesti.

Eksote on mukana I&O-kärkihankkeessa, jossa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Kärkihankkeen tavoitteena on kehittää iäkkäille sekä omais- ja perhehoitajille nykyistä yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kasvua hillitsevät palvelut.

Linkki perhehoidon sivulle​ Share