Eksote mukana valtakunnallisilla Sairaalapäivillä

Julkaistu: 14.11.2016 14:50
Päivitetty: 14.11.2016 14:58
​Kuntaliiton järjestämät valtakunnalliset Sairaalapäivät järjestetään 15.–16.11. Lappeenrannassa. Eksote on mukana järjestelyissä. Sairaalapäivillä teemana on tulevaisuuden sairaala.

Vuotuisilla, valtakunnallisilla Sairaalapäivillä pohditaan tänä vuonna sairaalan tulevaisuutta: väestörakenteen muutosta, sote-muutosta, tietojohtamista, sairauskirjojen muutosta ja niiden vaikutusta sairaaloihin Suomessa.

Eksotesta puhujina ovat hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen, toimitusjohtaja Pentti Itkonen, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula, kuntoutusjohtaja Markku Hupli, Etelä-Karjalan keskussairaalan johtajaylilääkäri Tarja Nylund ja projektipäällikkö Katja Klemola.

Integraation mahdollistama kehitys Eksotessa

Eksotessa toteutunut sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio on mahdollistanut useita, kustannusvaikutuksiltaan merkittäviä muutoksia, joista esimerkkeinä ovat muun muassa:

– Eksote on onnistunut vähentämään ympärivuorikautisia hoitopaikkoja yli 20 prosenttia vanhusten asumispalvelujen, kotihoidon ja erikoissairaanhoidon integroidulla toiminnalla. Muutoksen merkitys on ollut taloudellisesti useita miljoonia euroja.

– Kotikuntoutukseen miljoonan euron investoinnilla saatu kolmen miljoonan euron säästöt muiden palvelujen vähäisemmästä käytöstä.

– Ensihoidon, päivystävän sairaalan ja kotihoidon saumaton yhteistyö on keskeinen osa integraatiota. Eksotessa on hyviä kokemuksia ensihoidon ja tehostetun kotisairaanhoidon hallinnollisesta yhdistymisestä sekä tässä välimaastossa toimivan yhden hengen ensihoidon yksikön koordinoivasta asiakaslähtöisestä toiminnasta. Eksote vie päivystyksen olohuoneeseen.

– Mielenterveyspalveluissa on siirrytty 24/7 -periaatteella toimivaan avohoidon palvelumalliin, jossa hoitoon voi tulla ilman lähetettä. 

– Lasten ja nuorten palveluissa on kaikki palvelut integroitu neuvolapalveluista psykiatriaan ja lastensuojeluun asti. Astumalla Lasten ja nuorten taloon asiakas saa samalla kertaa niin lastensuojelullisen kuin mielenterveyspalvelujen tarpeen arvion ilman jonotusta.Share