Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa

Julkaistu: 24.10.2016 8:40
Päivitetty: 24.10.2016 8:46

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kannustaa jälleen kuntalaisia ottamaan maksuttoman kausi-influenssarokotteen. Rokote kannattaa ottaa myös silloin, jos omassa lähipiirissä on henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan.

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin flunssan eli nuhakuumeen. Influenssassa erityisesti kuume ja lihassäryt ovat keskimäärin ankarammat ja voivat vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon.

Oma ilmoitus riittää ilmaisen rokotteen saantiin. Suomessa maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu mm. jokainen 65 vuotta täyttänyt, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluva, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden (kuten ikääntyneiden ja vastasyntyneiden) lähipiiri, raskaana olevat naiset ja varusmiespalvelukseen astuvat miehet. 

Rokotuspäivät ja -paikat on koottu sivulle www.eksote.fi/rokotukset

Kausi-influenssarokotukset alkavat Malla-autossa 31. lokakuuta ja Mallu-autossa 2. marraskuuta. Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla rokotuksen saa ilman ajanvarausta 21. marraskuuta alkavalla viikolla. Iso apu -palvelukeskuksissa rokotetaan Lappeenrannassa ma–ti 28.–29.11. klo 9–15 ja Imatralla ke–to 30.11.–1.12. klo 9–15. Neuvoloissa ja opiskeluterveydenhuollossa on omat rokotusaikataulunsa.

Yli 50-vuotiaita muistutetaan pneumokokkitaudeista​


Influenssarokotusten yhteydessä voi rokottautua pneumokokkitauteja vastaan. Pneumokokin aiheuttamia vakavia sairauksia ovat mm. keuhkokuume, aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys. Jos pneumokokkirokotuksen on saanut jo aiemmin, uusintarokotusta ei tarvita.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävät eteläkarjalaiset saavat lokakuussa Eksotesta kirjeen, jossa kannustetaan riskiryhmään kuuluvia henkilöitä ottamaan itse maksettava pneumokokkirokotus. Rokotetta varten voi soittaa omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle, jossa rokotustarve tarkistetaan ja annetaan resepti apte​ekkia varten.

Linkki Eksoten rokotussivulle​ Share