Parikkalan terveysasema avataan hyvinvointikeskuksena

Julkaistu: 12.12.2016 14:40
Päivitetty: 12.12.2016 14:41

Parikkalan terveysasema muuttuu hyvinvointikeskukseksi torstaina 15. joulukuuta. Avajaisten jälkeen saman katon alla tarjotaan terveyspalvelujen lisäksi sosiaalipalveluja. Muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa järjestetään esimerkiksi järjestöyhteistyönä.

Eksotessa on kahden vuoden sisällä muutettu jo kuusi terveysasemaa hyvinvointiasemiksi palveluverkkosuunnitelman mukaisesti. Hyvinvointikeskus on tilana muita Eksoten hyvinvointiasemia isompi, jolloin saman katon alle on mahdollista koota laajemmin myös erityistason palveluja ja konsultaatiota. Parikkalan hyvinvointikeskusta puoltaa myös kunnan sijainti suhteessa Eksoten muihin palveluihin, väestörakenne ja palvelutarve.

Terveysaseman toimintaan verrattuna uutta on palveluohjaajan vastaanotto, joka on Parikkalassa avoinna myös ilman ajanvarausta maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8–12.

Parikkalassa tutuissa tiloissa toimivat jatkossakin lääkäri- ja hoitajavastaanotto, hammashoitola, laboratorion näytteenotto, röntgen, fysioterapia, neuvola ja aikuisten psykososiaalisia palveluja.

Kuntalaisia kutsutaan mukaan vertaisohjaajatoimintaan kehittämään hyvinvointikeskuksen palveluja. Vastaavaa toimintaa on esimerkiksi Ruokolahden hyvinvointiasemalla.

Hyvinvointikeskuksen avajaisissa 15.12. klo 10–12 tervetulopuheenvuorot kuullaan Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhulalta ja Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskoselta.​Share