Eksote järjestää ADHD-iltapäivän yhteistyössä kirjaston kanssa 11.9.

Julkaistu: 7.9.2017 10:00
Päivitetty: 7.9.2017 9:13

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) järjestää yhteistyössä Lappeenrannan maakuntakirjaston kanssa ADHD-iltapäivän maanantaina 11. syyskuuta kello 14–18. Tapahtuma tarjoaa luentoja aiheesta ja kattavasti tietoa aistihäiriöiden tasapainottamisesta erilaisten apuvälineiden avulla. Eksote aloittaa yhteistyössä kirjaston kanssa uuden toimintamallin, jossa perheet voivat tutustua keskittymistä helpottaviin apuvälineisiin kirjastossa ja lainata niitä myös kotiin arjessa kokeiltavaksi. 

Eksoten työntekijät ovat ADHD-iltapäivän aikana tavattavissa ja esitteillä on monipuolisesti aiheeseen liittyvää materiaalia sekä arjen apuvälineitä. Eksote aloittaa yhdessä Lappeenrannan maakuntakirjaston kanssa uuden käytännön, jossa asiakas voi kirjastossa tutustua keskittymistä helpottaviin apuvälineisiin. Kirjallisuuden lisäksi asiakkaiden kokeiltavana ja lainattavana on muun muassa painokoiria, timereita ja dynair-tyynyjä. Apuvälineet helpottavat erityisesti lapsia toimimaan ja keskittymään arjen eri tilanteissa, esimerkiksi lukemaan ja tekemään tehtäviä sovitun ajan kuluessa. Rentoutumista ja rauhoittumista, niin sanottua mindfulness-harjoittelua, voi kokeilla lainattavien Cd-levyjen avulla. Jatkos​sa perheet saavat kirjastosta tietoa myös siitä, mistä keskittymistä helpottavia apuvälineitä voi hankkia omaksi. 

Kello 15 ja 17 pidetään avoimia luentoja, joissa puhujina ovat ADHD-liiton vastaava järjestösuunnittelija Mirjami Koivunen, Kata Kaukiainen AADA ry:stä (Kymenlaakson autismi-, asperger-, dysfasia ja ADHD-yhdistys) ja kokemusasiantuntijana äiti, joka kertoo kokemuksestaan ADHD-oireisena aikuisena sekä ADHD-lapsen ja ADD-lapsen vanhempana.

ADHD-iltapäivä pidetään Lappeenrannan maakuntakirjaston Heili-salissa ja ala-aulassa, osoitteessa Valtakatu 47. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Share