Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa

Julkaistu: 24.10.2017 9:00
Päivitetty: 24.10.2017 8:45

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kannustaa jälleen maakuntalaisia ottamaan maksuttoman kausi-influenssarokotteen. Rokote kannattaa ottaa myös silloin, jos omassa lähipiirissä on henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan. 

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin flunssan eli nuhakuumeen. Influenssassa erityisesti kuume ja lihassäryt ovat keskimäärin ankarammat ja voivat vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon. 

Oma ilmoitus riittää ilmaisen rokotteen saantiin. Suomessa maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu mm. jokainen 65 vuotta täyttänyt, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluva, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden (kuten ikääntyneiden ja vastasyntyneiden) lähipiiri, raskaana olevat naiset ja varusmiespalvelukseen astuvat miehet. 

Kausi-influenssarokotuksia annetaan terveys- ja hyvinvointiasemilla, Malla- ja Mallu-autossa, Iso apu -palvelukeskuksissa, lapsille neuvoloissa ja kouluissa sekä opiskelijoiden terveyspalveluissa. Joukkorokotukset aloitetaan lokakuun lopulla ja niitä annetaan rokotusaikataulun mukaan joulukuulle asti. 

Kaikkien toimipisteiden rokotusaikataulut ja -paikat on koottu verkkosivulle www.eksote.fi/rokotukset​ 

− Jotta rokottaminen etenee sujuvasti, olisi asiakkaan hyvä pukeutua niin, että käsivarren saa helposti esiin. Toinen huomioitava asia on Kela-kortti. Ottakaa se mukaan, muistuttaa palvelupäällikkö Satu Simolin.

Neuvoloissa ensimmäiset kausi-influenssarokotukset pistetään maanantaina 30.10. ja toisen kerran joulukuussa viikolla 50. Opiskelijoiden terveyspalveluissa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta 10. marraskuuta alkaen. Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvat esikoululaiset ja peruskoululaiset saav​at influenssarokotteen vain ajanvarauksella omalta kouluterveydenhoitajalta.

Malla-ja Mallu-autossa rokotukset aloitetaan 27. lokakuuta. Terveys- ja hyvinvointiasemilla rokotuksen saa ilman ajanvarausta 13. marraskuuta alkavalla viikolla. Poikkeuksina ovat Korvenkylän ja Lauritsalan toimipisteet, joissa rokotetaan jo 7. ja 8.11.2017. Iso apu -palvelukeskuksissa rokotetaan Lappeenrannassa 20.–21. marraskuuta ja Imatralla 22–23. marraskuuta.

Kansallisen rokotusohjelman kausi-influenssarokotteita on käytetty Suomessa jo 50 vuoden ajan. Kausi-influenssarokotteissa ei ole tehosteainetta. ​

Linkki Eksoten rokotussivulle​​Share