Eksoten palveluja kootaan Imatralla helpommin asiakkaiden saataville

Julkaistu: 9.3.2017 9:20
Päivitetty: 9.3.2017 9:24
Eksote kokoaa lasten ja nuorten psykososiaaliset palvelut Lasten ja nuorten taloon ja aikuisten psykososiaaliset palvelut Aikuisten keskukseen. Aiemmin palvelut ovat toimineet pirstaleisesti hajallaan ympäri kaupunkia sisäilmaongelmaisissa tiloissa. 

Lasten, nuorten ja perheiden psykososiaaliset palvelut keskitetään kevään aikana Kiinteistö Oy Koskenlinkin yhteyteen osoitteeseen Heikinkatu 1. Samaan yhteyteen sijoittuvat lasten ja nuorten alkuarviointityö, lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut, lastensuojelu, lastenvalvoja, nuorten oikeusedustaja ja puheterapiapalvelut. Tästä kokonaisuudesta muodostuu Imatran Lasten ja nuorten talo, joka järjestää samalla palveluja Eksoten pohjoiselle alueelle. 

Imatralla Lasten ja nuorten talon toiminta tuli mahdolliseksi Imatra-Eksote sote-palvelujen integraation myötä vuoden 2016 alusta alkaen. Toiminnan täysipainoista käynnistymistä ovat merkittävästi vaikeuttaneet hajallaan olevat toimitilat ja niissä todetut sisäilmaongelmat. 

Aikuisten keskus sijoittuu Tainionkoskentie 1:een

Eri osoitteissa hajallaan olevat aikuisten psykososiaaliset palvelut kootaan kevään aikana osoitteeseen Tainionkoskentie 1, jolloin Imatralle ja Eksoten pohjoiselle alueelle rakentuu Aikuisten keskus vastaavalla tavalla kuin Aikuisten keskus toimii Lappeenrannassa. Aikuisten keskukseen sijoitetaan muun muassa toimintakeskus Kerttulin päivätoiminta, mielenterveys- ja päihdepäivystys, aikuisten sosiaalipalvelut, maahanmuuttopalvelut, talous- ja velkaneuvonta sekä mielenterveys- ja päihdeyksikön toimintoja. Lisäksi samaan taloon on sijoittumassa Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen Imatran toimipaikka ja Toimari-hanke (ESR). Aikuisten keskukseen sijoittuu noin 80 työntekijää. 

Nykytilanteessa aikuisten psykososiaaliset palvelut ovat sijoittuneet Imatralla moneen eri osoitteen. Nykyisissä tiloissa on todettu olevan sisäilmaongelmia, jotka vaikeuttavat asiakaspalvelua ja aiheuttavat henkilöstölle terveyshaittaa. Sisäilmaltaan ongelmallisiksi tiloiksi ovat osoittautuneet muuan muassa Mansikkalan hyvinvointiasema, Mansikkalan virastotalo, Imatran mielenterveys- ja päihdeyksikkö osoitteessa Käpykuja 3 ja toimintakeskus Kerttuli osoitteessa Vuoksenniskantie 71. Share