Eksoten uusi rantasauna otetaan käyttöön 2. tammikuuta

Julkaistu: 29.12.2017 9:10
Päivitetty: 29.12.2017 9:12
​Eksoten henkilökunnan ja asiakkaiden käyttöön on valmistunut Lappeenrannan Kahilanniemessä rantasauna, joka otetaan käyttöön 2. tammikuuta.

Sauna on ensisijaisesti Eksoten henkilöstön käytössä, mutta kesäkaudella myös Eksoten potilas- ja asiakasryhmille on varattavissa muutamia aikoja viikossa. Valittujen potilasryhmien saunavuorojen tavoitteena on tarjota mahdollisuus virkistäytymiseen, jota muuten ei ole heille järjestävissä. Esimerkiksi psykiatrian potilaille on kesäajalle suunnitteilla yksi vakioaika viikossa. 

Eksoten edellinen sauna oli käytössä vain kesäaikaan, toukokuusta syyskuun loppuun. Sauna oli hyvin varattu, joten uuden saunan ympärivuotinen käyttö tulee tarpeeseen. 
– Uusi sauna antaa nyt myös työyksiköille mahdollisuuden varata saunaa kolmena arkipäivänä esimerkiksi tyhy- tai kehittämispäiviä varten, kertoo Teija Kemppi Eksoten henkilöstöpalveluista. Aikaisemmin Eksotelta on puuttunut henkilöstön tilaisuuksiin soveltuva tila, ja yksiköiden kaikki tyhy-päivien viettopaikat on pitänyt vuokrata muualta. Työntekijät eivät voi varata henkilökohtaisia saunavuoroja omaan tai perheen käyttöön. 

Saunan sisustustekstiilien suunnitteluun osallistuvat Eksoten vammaispalvelujen asiakkaat. Kehitysvammaisten työpajoissa on tekeillä erilaisia käsitöitä mittatilaustöinä. 
– Olemme kehittämässä omaa printtiä, jota toteutamme kankaanpainannan avulla tekstiileihin, kertoo ohjaaja Sari Lavado toimintakeskus Koivutuvasta. Saunan sisustustekstiilien toteutukseen osallistuneet henkilöt kutsutaan tutustumaan uuteen rantasaunaan ja he pääsevät näkemään työnsä tuloksen paikan päällä.
 
Valmiissa rantarakennuksessa on 10 hengen sauna, pesuhuone, wc, pukuhuone, pieni keittiö, kokoontumistila ja tarvittavat tekniset tilat. Kalusteita saunalle toimitetaan vielä tammi-helmikuun aikana.Share