Kuntalaisille on avattu uusi kanava yhdistystoimintaan

Julkaistu: 29.8.2017 11:05
Päivitetty: 29.8.2017 11:16
​Olethan kuullut, että Yhdistysinfo.fi-verkkopalvelu on kuntalaisille maksuton kanava yhdistystoimintaan Etelä-Karjalassa?​ Palvelu on uudistunut toukokuussa 2017 ja tarjoaa nyt entistä kattavammin kuntalaisille, yhdistyksille, oppilaitoksille ja ammattilaisille tietoa ja sisältöjä yhdistysten, järjestöjen ja muiden ei-kaupallisten toimijoiden hyvinvointiin liittyvästä toiminnasta. 

Yhdistysinfo.fi-palvelu on sivustolla www.yhdistysinfo.fi
 
Mukana palvelussa on laajasti yhdistyksiä eri toimialoilta muun muassa sosiaali- ja terveysyhdistyksiä, eläkeläis- ja senioriyhdistyksiä, nuoriso-, kulttuuri- ja harrastusyhdistyksiä-, vapaa-aika- ja liikuntayhdistyksiä sekä asukas-, kotiseutu ja kylä- ja kaupunginosayhdistyksiä Kaakkois-Suomesta.
 
Etelä-Karjalan alueella toimivia yhdistyksiä Yhdistysinfo.fi-palvelusta löytyy jo yli 1300! 

Miten sivustosta voi hyötyä?
 
 • Ammattilaiset voivat ohjata asiakkaita ja kuntalaisia Yhdistysinfo.fi-palveluun:
  • ​tukea ja ohjausta elämäntilanteeseen​
  • tarjota mielekästä tekemistä tai vapaaehtoistoimintaa
  • antaa tietoa alueen järjestöistä.
 • ​Kuntalaiset voivat helposti löytää Yhdistysinfosta oman alueen ja tietyn toimialan järjestötiedon yhdestä osoitteesta ja hakeutua mukaan uuteen harrastus- ja vapaaehtoistoimintaan.
 • Yhdistykset voivat esitellä palvelussa maksutta toimintaansa sekä markkinoida erilaisia tapahtumia, avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja, vapaaehtoistehtäviä, hankkeita, sekä vuokrattavia toimitiloja. Yhdistysinfon yhdistyskortti-sivu voi toimia myös pienen yhdistyksen kotisivuna, eikä omia nettisivuja edes välttämättä tarvitse perustaa.
 • Myös kunnat ja seurakunnat voivat rekisteröityä maksutta palveluun ja ilmoittaa sivustolla esimerkiksi avoimista vapaaehtoistehtävistä tai yhdistystoimintaa koskevia uutisia ja tapahtumia.
 
Maksutonta opastusta syyskuussa
 
Syyskuussa Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom järjestää maksutonta opastusta uudistuneen yhdistysinfo.fi-palvelun käytössä. Lappeenrannassa, Imatralla, Haminassa, Kouvolassa, Kotkassa ja Loviisassa järjestettävät opastukset on suunnattu kaikille kiinnostuneille.
 
 • ti 5.9. klo 13–15 LAPPEENRANTA, Opistotalo, ATK-luokka, Pohjolankatu 27 (Etelä-Karjalan Kansalaisopisto). Ilmoittaudu tästä​.
 • to 7.9. klo 13–15 IMATRA, Saimaan ammattikorkeakoulu, Linnalan Kampus, Tietäjänkatu 5, Imatra. Ilmoittaudu tästä.
 • ti 12.9. klo 13–15 HAMINA, Kumppanuustalo Hilma, Teollisuuskatu 8, Hamina. Ilmoittaudu tästä.
 • to 14.9. klo 13–15 KOUVOLA, Aikuiskoulutuskeskus, Taitajantie 2, Kouvola. Ilmoittaudu tästä
 • ti 19.9. klo 13–15 KOTKA, Kumppanuustalo Viikari, Mariankatu 24, Kotka. Ilmoittaudu tästä
 • to 21.9. klo 13–15 LOVIISA, Kumppanuustalo Kulma, Sibeliuksenkatu 3, Loviisa. Ilmoittaudu tästä​.

Mukana valtakunnallisessa kehittämistyössä

Yhdistysinfo.fi-palvelu on osa valtakunnallista Toimeksi.fi-verkkopalvelukokonaisuutta, johon kuuluu yhteensä yhdeksän eri verkkopalvelua kahdeksalta eri maantieteelliseltä alueelta.  Kaakkois-Suomen lisäksi palvelu on käytössä Espoossa, Keski-Suomessa, Lapissa, Lohjalla, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Yhteinen toiminta-alusta tuo etuja kaikille alustan käyttäjille, jolloin eri alueilla tehtävää työtä ja sen tuloksia voidaan hyödyntää paremmin. 
 

Lisätietoja:
Palvelun ylläpidosta vastaa Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom:
Projektipäällikkö Heini Maijanen, heini.maijanen@socom.fi, puh. 050 325 0836
 Share