Sairaalaneuvoksen arvo Eksoten toimitusjohtajalle Pentti Itkoselle

Julkaistu: 22.6.2017 8:50
Päivitetty: 22.6.2017 8:51
Tasavallan presidentti on 16.6.2017 myöntänyt sairaalaneuvoksen arvon Eksoten​ toimitusjohtajalle Pentti Itkoselle. Itkonen on toiminut toimitusjohtajana koko Eksoten toiminnan ajan vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen hän toimi viiden vuoden ajan kehittämisjohtajana sosiaali- ja terveysministeriössä ja kaksitoista vuotta Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin johtajana. 

Koulutukseltaan Itkonen on filosofian tohtori. Tohtorin tutkinnon hän on suorittanut vuonna 1997.

Pentti Itkosen valtakunnallisista luottamustehtävistä merkittävimpiä ovat Kelan hallituksen jäsenyys, Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan jäsenyys, Kuntien Taitoa Oy:n hallituksen jäsenyys ja Hyvis ICT Oy:n hallituksen jäsenyys. Lisäksi hänellä on jäsenyyksiä useissa eri ministeriöiden työryhmissä. Monet jäsenyydet liittyvät valmisteilla olevaan sote-uudistukseen. 

Merkittävin kansainvälinen tehtävä on EuHPN- nimisen yhdistyksen hallituksen jäsenyys. Yhdistyksen tehtävänä on edistää ja kehittää sairaaloiden suunnittelua ja johtamista.

Ensimmäinen sairaalaneuvoksen arvo myönnettiin vuonna 1999 Helsingin yliopistollisen sairaalan johtajalle Arvo Relanderille. Sairaalaneuvoksen arvonimiä on tähän mennessä myönnetty kolmelletoista henkilölle, ja se kuuluu samaan arvonimiluokkaan kanslianeuvoksen, maakuntaneuvoksen ja professorin arvonimen kanssa.Share