Suu kerralla kuntoon uudella palvelumallilla

Julkaistu: 11.1.2017 14:30
Päivitetty: 11.1.2017 14:31

Lappeenrannan keskushammashoitolassa ja Imatran hammashoitolassa aloitetaan maalis-huhtikuussa uusi palvelumalli, jolla aikuisen potilaan tarvitsema hammashoito pyritään tekemään yhdellä käynnillä kuntoon. Potilaalle annetaan tarkan vastaanottoajan sijaan tunnin ajanjakso, jolloin hänet kutsutaan hammashoitolaan. Myös perinteinen ajanvaraus on edelleen mahdollinen.

Uusi palvelumalli sopii aikuisille asiakkaille, joiden on mahdollista tulla vastaanotolle joustavasti ilmoitetun tunnin aikana ja olla hoidettavana tarvittaessa normaalia käyntiä pidemmän ajan. Myös tekstiviestejä vastaanottava matkapuhelin on tarpeen. Hoidon tarve ei saa olla suuri tai kiireellinen.

Tarkka vastaanottoaika lähetetään potilaalle tekstiviestillä 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista. Esimerkiksi jos annettu ajanjakso on klo 13–14, hammashoitolassa voidaan seurata henkilökunnan vapautumista aiempien asiakkaiden hoidosta klo 13.45 ja kutsu vastaanotolle lähtee asiakkaalle puoli tuntia aiemmin eli klo 13.15.

– Jyväskylän kaupungin hammashoitoloissa on saatu hyviä kokemuksia vastaavasta mallista. Eksotessa toiminta alkaa Imatralla maaliskuun alussa ja Lappeenrannan keskushammashoitolassa huhtikuun alussa, mutta uuden palvelumallin mukaisia ajanvarauksia tehdään jo nyt, kertoo ylihammaslääkäri Maarit Natunen.
– Asiakkaalle hammashoitolassa tehtävän tutkimuksen perusteella sovitaan, mitä käynnin aikana tehdään ja miten kauan hoitokäynnin arvioidaan kestävän.

Myös usein tai paljon hoitoa tarvitsevat asiakkaat hyötyvät uudesta mallista, sillä hoito järjestyy aiempaa vähemmillä hoitokäynneillä. Uusi malli ei kuitenkaan sovi asiakkaille, jotka esimerkiksi tarvitsevat esilääkitystä, haluavat ajan tietylle hammaslääkärille tai suuhygienistille tai ovat erikoishammashoidon asiakkaita (mm. oikomishoito, kliininen erikoishoito tai suukirurgia).

Muut Eksoten hammashoitolat jatkavat toimintaansa perinteisellä palvelumallilla. Asiakas voi valita, missä hammashoitolassa ja millaisella vastaanottomallilla suun terveydenhoito toteutetaan. Potilas maksaa yhdellä kerralla tehdyistä hoidoista normaalin käynti- ja toimenpidemaksun.

Linkki h​ammashoitoloiden sivuille