Taipalsaarella vanhainkodin toiminta päättyy ja uusi palvelukoti Taipale avataan

Julkaistu: 12.5.2017 9:25
Päivitetty: 12.5.2017 9:30

​Eksoten vanhainkodin toiminta päättyy Taipalsaarella. Asukkaat ja henkilökunta muuttavat maanantaina 15.5. vastavalmistuneeseen palvelukotiin.

​Taipalsaaren vanhainkodin laitoshoidon toiminta päättyy Saimaanharjulla Taipalsaaren sairaalan tiloissa osoitteessa Kirjamoinkaari 50, kun vanhainkodin asukkaat ja henkilökunta muuttavat palveluasumisen- ja tehostetun palveluasumisen uuteen asumisyksikköön Taipalsaarella. Uusi palvelukoti on nimeltään palvelukoti Taipale, ja se sijaitsee osoitteessa Vilkolantie 3. 

Palvelukoti Taipaleen uudisrakennus valmistui toukokuun alussa Taipalsaaren hyvinvointiaseman viereen. Uudessa palvelukodissa on 15 palveluasumisen asuntoa ja 15 tehostetun palveluasumisen asuntoa. 

Rakennuksen on suunnitellut lahtelainen arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy ja pääurakoitsijana on ollut YIT Lappeenranta. Palvelukoti Taipaleen kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Taipalsaaren asunnot. Toiminnan käynnistyessä kaksi asuntoa on tarkoitettu tilapäiseen, lyhytaikaiseen, kuntouttavaan asumiseen, esimerkiksi omaishoidettaville vuorohoidossa käyville asiakkaille. Eksote toimii tiloissa vuokralla ja vastaa hoivapalvelujen tuottamisesta asukkaille. Share