Vuoden 2017 eteläkarjalaisen hoitotyöntekijän tunnustuspalkinto jaettiin perjantaina

Julkaistu: 15.5.2017 15:00
Päivitetty: 15.5.2017 15:02

​Vuoden hoitotyöntekijän tunnuspalkinto jaettiin 12.5. Etelä-Karjalan Hoitotiedepäivässä. Eksote haki eteläkarjalaisilta ehdotuksia maaliskuun loppuun mennessä. Ehdotuksia saapui yhteensä 190, joista raati valitsi parhaimmat. Esitysten perusteluissa korostuivat sekä asiakkailta, heidän läheisiltään että ammattilaisilta saatu positiivinen palaute.

Vuoden 2017 eteläkarjalaisen hoitotyöntekijän tunnustus jaettiin kahdelle kiitetylle ja kokeneelle ammattilaiselle, joka olivat sairaanhoitaja Irmeli Kohonen-Valavuo ja sairaanhoitaja Eeva Tuomenoksa. Sairaanhoitaja Irmeli Kohonen-Valavuo työskentelee syöpäsairaanhoitajana ja tiimivastaavana Etelä-Karjalan keskussairaalan syöpäyksikössä. Irmeli on toiminut ammattitaitoisesti syöpäpotilaiden hyväksi ja empaattisena tukipilarina jo 1970-luvulta lähtien, kouluttautuen itse myös samalla jatkuvasti. Sairaanhoitaja Eeva Tuomenoksa työskentelee reumahoitajana Etelä-Karjalan keskussairaalassa. Eeva tekee työtä asiakaspalveluhenkisesti, vankalla ammattitaidolla ja sydämellä potilaiden kanssa. Hän on myös kehittänyt ja kouluttanut reumahoitoa niin omalla työpaikalla kuin valtakunnallisestikin.

Lisäksi myönnettiin viisi kunniamainintaa, joiden perusteluissa painottuivat asiakkaiden ja heidän läheistensä antama palaute hyvin tehdystä työstä:
· lähihoitaja Jarno Joronen (Parikkalan Käskynkkä),
· kuntohoitaja Tarja Koikkalainen (Armilan palliatiivinen yksikkö),
· sairaanhoitaja Raija Saarelma (Honkaharjun terveysasema),
· sairaanhoitaja Reijo Salmijärvi (mielenterveys ja päihdepalvelujen osastohoito) ja
· lähihoitaja Sari Timonen (Ruokolahden kotihoito, ryhmäkoti Iltatähti).

Kansainvälisenä Sairaanhoitajan päivänä järjestetyssä seminaarissa jaettiin myös muita tunnustuspalkintoja. Saimaan sairaanhoitajat ry:n Vuoden sairaanhoitajaksi valittiin sairaanhoitaja Anu Koskela (Armilan palliatiivinen poliklinikka). Saimaan ammattikorkeakoulu palkitsemana Vuoden opiskelijaohjaajan tunnustuksen sai sairaanhoitaja Tiina Semken. Vuoden parhaaksi opinnäytetyöksi palkittiin sairaanhoitajaopiskelijoiden Maisa Hölsän, Annakaisa Kivelän, Riina Litmasen ja Annika Turtiaisen ”Erityisruokavaliot -Ravitsemuksen opintojakso sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille”.Share