Eksote palkittiin laadukkaasta työstään Kanta-palvelujen hyödyntämisessä

Julkaistu: 1.11.2019 12:00
Päivitetty: 1.11.2019 11:57

​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on saanut 31.10.2019 Kantava teko 2019 –tunnustuksen. Eksote palkittiin laadukkaasta ja laajasta Kanta-palvelujen hyödyntämisestä. Lisäksi Eksoten Kati Utriainen sai kunniamaininnan määrätietoisesta sosiaalihuollon kehittämistyöstä. 

Torstaina 31.10.2019 on jaettu Kantava teko 2019 -tunnustus. Tunnustukset jaettiin OPERin järjestämässä sote-tiedonhallinnan syysseminaarissa Helsingissä. Eksote valittiin organisaatioksi, joka on toteuttanut Kanta-palvelujen käyttöönottoja ja laajempaa hyödyntämistä systemaattisesti ja laadukkaasti. Kati Utriainen on lisäksi valittu henkilöksi, joka on omalla panoksellaan edistänyt Kanta-palvelujen käyttöä ja hyödyntämistä.
– Isot kiitokset ansaitsee sosiaalihuollon henkilöstö, joka käytännössä kaiken kirjaamistyön tekee, painotti Utriainen palkitsemistilaisuudessa.

Utriainen kehuu eksotelaisten tehneen hienoa työtä ottaessaan käyttöön sosiaalihuollon kansalliset määritykset ja luokitukset. 
– Uusien kirjaamistapojen käyttöönotto ei ole ollut helppoa, mutta upeasti henkilöstö on tämän ottanut vastaan. 

Pohja kehittämistyölle on luotu ja matka eteenpäin jatkuu.
– Kanta-matka on ollut mielenkiintoinen oppimisen polku, iso kiitos kuuluu innostuneille työntekijöille, esimiehille ja yhteistyökumppaneille, kommentoi yhä jatkuvaa matkaa Eksoten edustajana Kantava teko 2019 –tunnustuksen vastaanottanut kehitysjohtaja Merja Tepponen.
– Vielä on toki töitä tehtävä, jotta kirjattu asiakastieto saadaan hyötykäyttöön asiakkuuksien hallinnan ja tietojohtamisen näkökulmasta. Pohja on kuitenkin tälle työlle luotu, kehuu Utriainen.

Kanta-palvelut ovat Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation perusta. Tunnuksella THL on halunnut nostaa esiin organisaatiot ja henkilöt, jotka ovat toimineet esimerkillisesti Kanta-asioiden edistämisessä. Tunnustuksen saajat valittiin perustelujen ja Kanta-palvelujen seurantatietojen perusteella.

​​
Lisätietoja:
Merja Tepponen, kehitysjohtaja, Eksote, p. 040 065 5197


Share