Etelä-Karjalan keskussairaalassa ohjataan tähystystutkimukseen valmistautuvia potilaita mobiilisovelluksella

Julkaistu: 18.10.2019 11:00
Päivitetty: 18.10.2019 11:46

Etelä-Karjalan keskussairaala laajentaa digitaalisia palveluitaan ja on ottanut käyttöön 18.8.2019 hoidonohjausjärjestelmä-mobiilisovelluksen paksusuolen (kolonoskopia) ja mahalaukun (gastroskopia) tähystykseen tuleville potilaille.
 
Hoidonohjausjärjestelmä-mobiilisovellus tekee helpommaksi ja joustavammaksi sekä potilaan valmistautumisen tähystystutkimukseen että yhteydenpidon tähystys- ja toimenpideyksikköön (endoskopiat). Sovellukseen luodaan potilaalle aikataulutettu hoitopolku, jota seuraamalla potilas saa kaiken tarvittavan tiedon juuri oikeaan aikaan. Sovellus sisältää kaiken potilaiden tarvitseman tiedon tähystystutkimuksesta, kuten esitietolomakkeet, valmistautumisohjeet, tärkeät yhteystiedot ja automaattiset muistutukset hoitoprosessin aikatauluista.

Mobiilisovellus tukee ja ohjaa potilasta koko hoitopolun ajan, minkä lisäksi automaattiset muistutukset auttavat potilasta toimimaan oikea-aikaisesti. Tehostettu ja oikea-aikainen kommunikointi sovelluksen kautta helpottaa potilaiden valmistautumista tähystystutkimukseen ja varmistaa, että potilaat saapuvat ohjeiden mukaisesti valmistautuneina oikeaan paikkaan.

Hoidonohjausjärjestelmä -sovelluksen kautta potilas voi olla yhteydessä hoitohenkilökuntaan ja samoin hoitohenkilökunta voi olla yhteydessä potilaaseen, jos esimerkiksi jokin tehtävä tai ohje valmistautumiseen liittyen on jäänyt tekemättä tai lukematta.

Potilaan käyttäessä mobiilisovellusta hoitohenkilökunta käyttää web-pohjaista työkalua, johon he vastaanottavat esimerkiksi täytetyt lomakkeet ja voivat seurata miten potilaat lukevat ja kuittaavat hoidon kannalta tärkeitä ohjeita. Hoidonohjauksen automatisoinnin arvioidaan helpottavan Etelä-Karjalan keskussairaalan hallinnollista työtä sekä tehostavan yhteydenpitoa potilaan suuntaan.
 
Mobiilisovelluksen ja hoidonohjausjärjestelmän on kehittänyt suomalainen Buddy Healthcare. Lue lisää Buddy Healthcaresta: www.buddyhealthcare.com


Kuvia:
https://drive.google.com/drive/folders/1EJwyr2bnsZndUMjgruUtzyvqi0ZcB_qm

Share