Armila ja Sammonlahti saivat loistavat tulokset koulutusterveyskeskuskyselyssä Sammonlahteen pronssia

Julkaistu: 7.3.2019 15:00
Päivitetty: 7.3.2019 15:12
HUSin ja Helsingin yliopiston teettämässä koulutusterveyskeskuskyselyssä Sammonlahden hyvinvointiasema sijoittui 3. sijalle ja Armilan terveysasema 4. sijalle Hyksin erityisvastuualueen nuorten lääkärien 82 koulutusaseman joukossa. 

Koulutusterveyskeskuskyselyssä selvitettiin, miten lääkärien jatkokoulutus on järjestetty Hyksin erityisvastuualueen koulutusterveyskeskuksissa. Kysely lähetettiin lokakuussa 2018 terveysasemilla koulutusjaksoa suorittaville jatko-opiskelijoille, erikoislääkärikouluttajina ja lähiohjaajina toimiville lääkäreille sekä lääkärijohtajille.

Sammonlahden hyvinvointiasemalla työskentelee kaksi ja Armilan terveysasemalla kolme kouluttajalääkäriä. Lisäksi Armilan terveysasemalla on kaksi ohjaajalääkäriä. Kouluttajia ja ohjaajia toimii Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella myös Honkaharjussa, Joutsenossa ja Rautjärvellä.

– Olemme panostaneet Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla jo vuosia nuorten lääkärien koulutukseen ja ohjaukseen. Teemme tiivistä yhteistyötä HUS Perusterveydenhuollon yksikön ja yleislääketieteen erikoisalan kanssa, avoterveydenhuollon johtava ylilääkäri Johanna Tulonen-Tapio kertoo.

Tulonen-Tapio on myös koulutusylilääkäri, jolla on lääkärikouluttajan erityispätevyys. Kaikki Eksoten kouluttajalääkärit ja ohjaajalääkärit pitävät koulutusosaamistaan ajan tasalla. Nuorten lääkärien perehdytykseen ja tukeen on panostettu.

– Tarjolla oleva tuki on vankka. Meillä toteutuu suunniteltu säännöllinen koulutus niin pienryhmissä kuin henkilökohtaisesti annettuna. Lisäksi kehittymistarpeet pohditaan ja arvioidaan säännöllisesti yhdessä nuoren lääkärin kanssa. Olemme antaneet mahdollisuuksia tutustua perusterveydenhuollon monipuoliseen tehtäväkenttään ja työkokonaisuuksia on tuunattu, arvioi Tulonen-Tapio erinomaisten kyselytulosten syitä. 

HUS ja Helsingin yliopiston kysely tehtiin kaikille Hyksin erityisvastuualueen 82 terveysasemalle. Kyselytulokset ja pisteytysperusteet ovat luettavissa HUSin sivuilla: Share