Eksote kehittää ikäihmisten vapaaehtoistoimintaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Julkaistu: 12.3.2019 8:20
Päivitetty: 12.3.2019 8:24
​Eksote vastaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen koordinoinnista maakunnassa. Se on strategisesti erittäin tärkeä perustehtävä. Ikäihmisten vapaaehtoistoimintaa suunnataan entistä voimakkaammin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. 
Kuutinkulman ja Norpannurkan vuokratiloista Lappeenrannassa luovutaan, sillä vapaaehtoistoiminta jalkautuu koko maakunnan alueella kentälle ja Eksoten olemassa oleviin tiloihin.

Eksote vastaa maakunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä. Se on strategisesti erittäin tärkeä perustehtävä, sillä siinä onnistuminen vaikuttaa koko maakunnan talouteen. Mitä paremmin asukkaat voivat iäkkäinä ja mitä vähemmän he käyttävät julkisisia sote-palveluja, sitä pienemmiksi maakunnan sote-kustannukset muotoutuvat.

Eksoten ikäihmisten vapaaehtoistoimintaa suunnataan jatkossa entistä voimakkaammin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Kuutinkulman (Valtakatu 23) ja Norpannurkan (Lauritsala) vuokratiloista Lappeenrannassa luovutaan heinäkuun alussa. Vapaaehtoistoiminta jalkautuu koko maakunnan alueella kentälle ja Eksoten olemassa oleviin tiloihin. Henkilöstön työpanos suunnataan vapaaehtoistyön koordinointiin ja toiminnan jalkauttamiseen yhdessä hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen tiimin ja verkostojen kanssa. Tapahtumia järjestetään jatkossa Iso apu –palvelukeskuksissa Imatralla ja Lappeenrannassa ja muissa Eksoten omissa tiloissa ympäri maakuntaa.

Arjen olohuone – toimintamallissa tuotetaan tapahtumia

Ikäihmisille suunnattua Arjen olohuone – toimintamallia kehitetään koko Eksoten alueella. Eksote toimii koordinoijana ja käynnistäjänä, kolmas sektori tai mahdollisesti yritykset fyysisten tilojen tarjoajana. 

Arjen olohuone on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, johon voi tulla viettämään aikaa ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Mukaan voi ottaa ystäviä, ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Toiminnalla lisätään osallisuutta ja hyvinvointia. Arjen olohuone tarjoaa harrastusmahdollisuuksia, yhdessä oloa, erilaista viriketoimintaa sekä vertaistukea. Share