Eksote kouluttaa työntekijöitään sosiaalityön opintoihin yhteistyössä Etelä-Karjalan kesäyliopiston ja Itä-Suomen yliopisto

Julkaistu: 2.5.2019 8:00
Päivitetty: 2.5.2019 8:54
​Eksote kouluttaa työntekijöitään sosiaalityön opintoihin yhteistyössä Etelä-Karjalan kesäyliopiston ja Itä-Suomen yliopiston kanssa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) aloittaa kouluttamaan työntekijöitään yhdessä Etelä-Karjalan kesäyliopiston (Kesyli) ja Itä-Suomen yliopiston (UEF) kanssa syksyllä 2019 alkavilla sosiaalityön opinnoilla. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus kehittää omaa osaamista sosiaalityössä ja ennakoida tulevien vuosien eläköitymistä sosiaalityön viroissa. Opiskelupaikkoja Eksoten ryhmässä on yhteensä 15. Eksotelaisten kanssa samassa ryhmässä opiskelee myös muita opinnoista kiinnostuneita henkilöitä Etelä-Karjalassa.

Eksote haluaa tarjota mahdollisuuden työntekijöilleen kehittää osaamistaan sosiaalityön alalla ja ennakoi maakunnassa tarvittavaa osaamista, joka tulevina vuosina mahdollisesti lisääntyy eläköitymisten myötä. Tätä varten Eksote mahdollistaa työntekijöilleen paikallisen opiskelun sosiaalityön opintoihin, jotka alkavat perusopinnoilla syksyllä 2019 ja aineopinnoilla vuonna 2020. Järjestäjänä toimii Etelä-Karjalan kesäylipisto (Kesyli) yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Opinnoilla tavoitellaan koulutusjatkumoa myös aineopintojen jälkeen, tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita hakeutumaan vielä maisterivaiheen sosiaalityön opintoihin. Eksotesta mukaan osallistuu 15 työntekijää, ja mukaan saivat hakea kaikki eksotelaiset, joilla on työsuhde voimassa opintojen aikana. Opintomahdollisuus herätti suurta kiinnostusta ja ryhmä saatiin nopeasti täyteen. Kaikille kiinnostuneille on ilmoitettu ryhmään pääsystä.

Etelä-Karjalan kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella sosiaalityön pääaineen kandidaatin ja maisterin tutkintoon sisältyviä opintoja Lappeenrannassa Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimusten mukaan. Opinnot on suunniteltu työssäkäyville aikuisopiskelijoille sopivaksi. Opetus ja ohjaus tapahtuvat joustavasti sekä verkkoympäristössä että ilta- ja viikonloppuopintoina. Sosiaalityön opinnot soveltuvat ensisijaisesti niille, jotka tavoittelevat sosiaalityöntekijän pätevyyttä. Sosiaalityön opinnoista hyötyvät myös muualla sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevät. 

Kesäyliopiston sosiaalityön perusopinnot ovat avointa yliopisto-opetusta ja avoinna kaikille asiasta kiinnostuneille. Eksotelaisten lisäksi ryhmässä voi siis opiskella kuka tahansa avoimen yliopiston sosiaalityön opintokokonaisuudesta kiinnostunut henkilö.  Kaikille opinnoista kiinnostuneille järjestetään kesäyliopiston järjestämä tiedotustilaisuus torstaina 9.5. kello 17.00 Kimpisen koululla Lappeenrannassa. 

Linkki Kesylin kotisivun tietoihin:

Linkki tiedotteeseen opintokokonaisuudesta:
 

Share