Eksote palkittiin parhaasta arviointikertomuksesta

Julkaistu: 7.11.2019 12:00
Päivitetty: 7.11.2019 12:03
​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on voittanut Vuoden arviointikertomus -kilpailun kuntayhtymien sarjan. 

Eksoten tarkastuslautakunta on voittanut Vuoden arviointikertomus -kilpailun kuntayhtymien sarjan vuoden 2018 arviointikertomuksella. Vuoden arviointikertomus -kilpailun voittajat julkistettiin keskiviikko​na Helsingissä. Eksoten palkinnon kävi pokkaamassa arviointipäällikkö Taija Myyrä.

Eksoten tarkastuslautakunnan arviointikertomus on tuomariston mukaan vahva kaikilla osa-alueilla.
– Arviointikertomus on selkeä, johdonmukainen, havainnollinen ja oleellisen asiaan keskittyvä, esitystavaltaan kiinnostava ja helppolukuinen, kommentoi kilpailun tuomaristo. 

Tuomariston mukaan Eksoten arviointikertomuksessa näkyy ammattimainen ote arviointiin. Arviointikertomus samalla kuitenkin huomioi hyvin eri yleisöt. Havainnot on arviointikertomuksessa esitetty kiinnostavalla tavalla ja tarkastuslautakunnan kannanotot tulevat selkeästi esiin. Kuntayhtymän laaja-alaisuudesta huolimatta arviointi on selkeä, kattava ja johdon mukainen, kiittelee kilpailun tuomaristo Eksoten arviointikertomusta. 
– Arvioinnin kohdentaminen ja rajaukset on tehty taidokkaasti, kehuu tuomaristo.

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän Vuoden arviointikertomus -kilpailun tarkoituksena on kehittää kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakuntien toimintaa sekä arviointikertomusten sisältöä ja vaikuttavuutta. Arviointikertomuskilpailu on valtakunnallinen kilpailu, jossa on kolme eri sarjaa: Pienet kunnat, suuret kunnat ja kuntayhtymät. Kilpailun järjesti KPMG Julkistarkastus Oy yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Eksoten valtuuston asettaman tarkastuslautakunnan tehtävä on tarkastella hallinnon ja talouden tarkastusta koskevia asioita sekä arvioida ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Arvioinnin tulokset raportoidaan keväisin julkaistavassa arviointikertomuksessa.

Eksoten arviointikertomukseen pääset tutustumaan linkin kautta:
Share