Johdon blogissa: Millä mielellä ja miten – kohtaamisia työpäivän aikana

Julkaistu: 17.4.2019 9:15
Päivitetty: 17.4.2019 9:31

​​​​Olennaista päivässä ovat päivän mittaan tapahtuvat kohtaamiset – ihmisten kanssa, ei koneiden. Kohtaamiset asiakkaiden, työtovereiden ja yhteistyötahojen kanssa. Työpäivän onnistuminen tai epäonnistumin​en on paljolti siitä kiinni, että oletko tullut kuulluksi, ymmärretyksi tai onko sinulla itselläsi ollut aikaa oikeasti kuunnella toista. Erityisen tärkeää tämä on asiakkaillemme mutta myös itsellemme. Tuo kaikki merkitsee myös osallisuutta ja työhyvinvointia. Jokaisesta kohtaamisesta jää aina jälki, sanotaan. Niin se on. Myös päivän aikana ​käymistämme sähköpostikeskusteluista, puheluista, kokouksista ja neuvotteluista jää jälki. Jää tunne siitä, miten meitä on kuultu ja ymmärretty. Miten meitä on arvostettu tai jätetty arvostamatta. Meidän tulee miettiä sitä, miten sanomme ja puhumme asioista toisillemme. Haluaako joku tietoisesti kylvää pahaa mieltä ympärilleen? Tuskin. Tai ainakin toivon niin. ​

Ajassamme on noussut keskeisemmäksi tehokkuus, kiire, teknologia ja ihmisen korvaavat välineet


Erilaiset laitteet tuntuvat kasvaneen monen käteen kiinni, niin nuoren kuin vanhemmankin. Ihmisen arvo on tällä hetkellä sidottu pystymiseen, kestämiseen, tehokkuuteen ja täydellisyyteen. Pitää olla tavoitettavissa 24/7. Millaisen tilan se jättää inhimillisyydelle ja empatialle? Itse haluan ainakin kohdata ihmisen, en välinettä. Ja vielä niin, että minua katsotaan silmiin ja kuunnellaan aidosti. Haluan antaa sen tunteen myös vastapuolelle. Joskus haluan olla myös tavoittamattomissa. Jotta voin kuunnella ihan vain itseäni. Mutta se on vapaa-aikaani.

Psykoterapeutti Maaret Kallio on sanonut, että Suomessa kärsitään monenlaisesta kohtaamisvajeesta  


Olen niin samaa mieltä. Elämää pyritään täyttämään ihmeellisin keinoin eikä mikään erityisyys tai itsensä äärirajoille asettaminen tunnu joillekin riittävän. Ei vaikka sen päivittäisi Facebookiin, koska seuraavana päivänä joku toinen laittaa sinne päivityksen vielä hienommasta suorituksesta. Jos syvää, aitoa ja inhimillistä kohtaamista ei ihmisellä tapahdu, ei mikään muutu – kaikesta yltäkylläisyydestä, materiasta, suorituksesta tai teknisestä hienoudesta huolimatta. Paha olo ja tyhjyyden tunne vain jatkuu. 

Hienoimmatkaan olosuhteet ympärillä eivät herätä ihmisessä enää mitään tunnetasolla. Kohtaamiset ovat suoritusta tai välttämätön paha, joka pitää tehdä. Laitteiden avulla on helppo sanoa asia siten, miten sitä ei ehkä oikeassa kohtaamisessa tekisi. Mutta vastaanottaja ei ole kone.

Ihmissuhteilla ja vuorovaikutuksella on elämässämme valtava merkitys hyvinvoinnin ja onnellisuuden näkökulmista 


Voimme itse luoda aidompia ja viisaampia kohtaamisia toisten kanssa. Voimme jakaa ympärillemme turvallisuuden tunnetta ja hyvää oloa, emmekä sen sijaan osoittelua ja huomauttamista epäonnistumisesta. Ystävällisesti hoidettu työasia päivän aikana, vaikka asiasta oltaisiin oltu eri mieltäkin, antaa pohjan ja uskalluksen yhteistyön jatkumiselle. Miksi se vaan on niin vaikeaa monelle meistä?

Eksoten johtoryhmässä puhuttiin, että työhyvinvointi on kaikkien asia ja työhön sisäänrakennettu, ei irrallinen tilattavissa oleva osa. Ystävällisillä aidoilla kohtaamisilla edesautamme toistemme työhyvinvointia, aloitetaan porukalla siitä!

Rentouttavaa kevättä ja hyviä kohtaamiskokemuksia ihmisten parissa!

Merja Heinonen,
​vammaispalvelujen johtaja, Eksote​


Share