Työryhmä esittää valtiotieteen maisteri Timo Sakselan valitsemista Eksoten toimitusjohtajaksi

Julkaistu: 21.5.2019 9:20
Päivitetty: 21.5.2019 9:18
​Eksoten toimitusjohtajan rekrytointia valmisteleva työryhmä päätti maanantaina 20.5.2019 yksimielisesti, että se tulee esittämään Eksoten hallitukselle valtiotieteen maisteri Timo Sakselan nimittämistä Eksoten toimitusjohtajaksi.

Eksoten hallitus käsittelee toimitusjohtajan valintaa kokouksessaan 29.5.2019 ja tekee esityksen Eksoten valtuustolle, joka päättää valinnasta lopullisesti 12.6.2019 pidettävässä kokouksessaan.

Eksoten toimitusjohtajan tehtävään oli yhteensä 19 hakijaa. Jatkettu hakuaika päättyi 7.4.2019. Toimitusjohtajan rekrytointia valmisteleva työryhmä päätti valmistelun loppuvaiheessa testata neljä hakijaa, jotka olivat: Karhula Tuula, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja, Eksote, Mattila Jukka, johtajaylilääkäri, Lapin sairaanhoitopiiri, Naukkarinen Ilkka, hallintojohtaja, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja Saksela Timo, operatiivinen johtaja, SYNLAB Suomi.

Saksela on työskennellyt yksityisen sektorin terveydenhuoltoalan johtamistehtävissä yli kymmenen vuotta. Hän on johtanut ja kehittänyt tuloksellisesti lääkärikeskustoimintaa, suunterveydenhuollon toimintayksiköitä, asumispalveluyksiköiden toimintaa, kotihoitoa ja diagnostiikkapalveluja. Sakselan johdossa useiden yksiköiden toiminnan kannattavuus oli parantunut merkittävästi. Saksela on myös kehittänyt johtamiensa yksiköiden palveluverkkoa sekä yritysostoin että uusia toimipisteitä perustamalla.

Timo Sakselalla on kokemuksensa ja ominaisuuksiensa perusteella hyvät valmiudet toimia Eksoten toimitusjohtajana sekä jatkaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen integraation syventämistä ja kehittämistä.

Lisätietoja: Marja-Liisa Vesterinen, Eksoten hallituksen puheenjohtaja, p. 040 543 8416, marja-liisa.vesterinen@eksote.fi


Share