Etelä-Karjalassa varaudutaan mahdollisiin koronavirus-infektioihin

Julkaistu: 3.2.2020 13:00
Päivitetty: 3.2.2020 13:37
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on varautunut mahdollisiin koronavirustartuntoihin. Wuhanista lähtöisin oleva koronavirus ei ole toistaiseksi levinnyt Etelä-Karjalaan.

Eksoten alueella ei ole tavattu koronavirustartuntoja. 
– Jos epäily hoitoa vaativasta ylähengitystieinfektiosta herää, tulee soittaa päivystysavun numeroon 116 117. Riskiarvion perusteella asiakas saa toimintaohjeet, neuvoo sairaalanjohtaja Marjo Numminen.

Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet. Näiden suunnitelmien mukaan toteutetaan mahdollisen koronavirustartunnan arvio, tutkimus sekä hoito.

Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus

THL on kerännyt useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset näihin omalle sivulleen: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus/usein-kysyttya-wuhanin-koronaviruksesta​

Lisätietoja:
Marjo Numminen, sairaalanjohtaja, marjo.numminen@eksote.fi , p. 040 127 4200
Minna Helle, viestintäasiantuntija, minna.helle@eksote.fi , p. 040 146 3293Share