Ajanvaraus

​​​​Käyttökatko Eksoten sähköisessä asiointipalvelussa alkaa pe 17.11. klo 7.00 ja päättyy ke 22.11. klo 12.00. Ajanvarauspalvelut ovat kuitenkin toiminnassa. ​Katkon aikana entinen Hyvis-palvelu siirtyy kokonaan uudistettuun ympäristöön.​​​​​​​​​​​​​​​​

Mikäli sinulla on tulossa ajanvaraus, johon olet täyttänyt sähköisen esitietolomakkeen vanhassa palvelussa, joudut täyttämään lomakkeen uudelleen uudessa asiointipalvelussa, kun se avautuu.​​

Lue lisää tiedotteesta​.​

Voit varata moniin palveluihin vastaanottoajan Eksoten asiointipalvelussa. Ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

​Eksoten asiointipalvelun a​janvaraukseen pääset tästä.​

Jos tarvitset vastaanottoajan etkä onnistu sitä asiointipalvelussa varaamaan, ota yhteyttä puhelimitse yksikköön, johon haluat ajan varata. Toimipisteiden yhteystiedot täältä.

​ Alla näet mihin kaikkiin palveluihin voit varata ajan Eksoten asiointipalvelussa.

Terveys- tai hyvinvointiaseman sairaanhoitaja

Voit varata sairaanhoitajalle pidemmän 40 minuutin vastaanottoajan tai lyhyen 15 minuutin vastaanottoajan esimerkiksi pieniin toimenpiteisiin, kuten lääkeinjektioon, korvahuuhteluun tai ompeleen poistoon. Voit myös varata ajan päivystävälle hoitajalle alle 10-vuotiaan lapsesi sairaustapauksissa. Samalla saat tarvittaessa todistuksen työnantajallesi. Päivystävälle hoitajalle aika ​tulee varata lapsen nimelle.

Voit varata aikoja myös liikkuvan vastaanoton (Mallu-auto) sairaanhoitajalle.

Laboratorio

Voit varata, siirtää ja perua laboratorioaikoja laboratorion näytteenottopisteisiin, lukuun ottamatta Malla-autoa. Ajan voi varata vain kun sinulle on tehty lähete laboratorioon terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Gynekologiseen näytteeseen, heliko-puhalluskokeeseen ja rasituskokeeseen aika on varattava puhelinajanvarauksen kautta.
Voit pyytää laboratoriotutkimuksen määrännyttä yksikköä julkaisemaan tulokset kommentoituna Eksoten asiointipalveluun.

Neuvolapalvelut

Voit varata lapsellesi ajan alle kouluikäisen terveystarkastukseen. Lappeenrannan ja Joutsenon perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvoloiden terveydenhoitajalle voit varata ajan raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Muut ajat, esimerkiksi lapsettomuusasiat, jälkitarkastukset ja lääkärikäynnit, tulee varata puhelimitse neuvolasta. Opiskelijoiden ehkäisyasiat hoidetaan Eksoten opiskeluterveydessä tai Ylioppilaiden terveydenhuoltosäästiössä. Ehkäisyyn liittymättömissä gynekologisissa vaivoissa ota yhteys omalle terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.

Opiskeluterveydenhuolto

Voit varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle.

Fysioterapiapalvelut
Voit varata ajan fysioterapiaan joko lähetteellä tai ilman lähetettä. Voit myös siirtää ja perua aiemmin varattuja aikoja. Nettiajanvaraus ei koske nuoria asiakkaita (0–17-vuotiaat), neurologista tai psykofyysistä fysioterapiaa eikä inkontinenssi- ja kämmenen alueen vaivoja.

Toimintaterapiapalvelut

Jos sinulla on lähete ja olet vähintään 18-vuotias, voit varata ajan toimintaterapeutin vastaanotolle. Voit myös siirtää ja perua aiemmin varattuja aikojasi. Ajanvarausvastaanottomme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Imatralla. Sähköinen ajanvaraus ei koske kotikuntoutuksen, lasten ja kehitysvammaisten toimintaterapiaa. 

Hammashoito

Voit varata ajan hampaan lohkeamisen tai paikan irtoamisen vuoksi sekä hammaskiven poistoa varten. Voit varata myös lapsellesi hammastarkastusajan, mikäli olet saanut asiasta kehotekirjeen.

Isoapu-palvelukeskuksen hoitajan vastaanotto 65 vuotta täyttäneille 

Pidämme ennaltaehkäisevää, terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävää vastaanottoa. Voit varata, siirtää ja perua ajan mm. korvahuuhteluun, injektioihin, verenpaineen ja verensokerin mittaukseen. Isoavun ajanvarauksen kautta ei voi varata aikaa sairausvastaanotolle tai lääkärille.