Tulevaisuuden sotea luomassa


​​​​Eksote on mukana luomassa tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuoltoa erilaisissa kärkihankkeissa ja valtakunnallisissa työryhmissä.


Valtakunnalliset työryhmät​​​

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johdolla toimeenpannaan kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus Suomessa kuluvalla hallituskaudella. Eksoten kuntoutusjohtaja Markku Hupli on kutsuttu kuntoutuksen uudistuskomitean​ jäseneksi. ​

K​untoutusjohtaja Markku Hupli on kutsuttu myös STM:n asettaman ​valtakunnallisen hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden työryhmän​jäseneksi.

Pentti Itkonen on puolestaan kutsuttu sote-uudistuksen toimeenpanon valtakunnallinen valmisteluryhmään, jonka tavoitteena on tukea maakunnissa tapahtuvaa uudistustyötä sen esivalmistelu-, valmistelu- ja käynnistämisvaiheessa.

Eksoten tietohallintojohtaja Toni Suihko on ICT-palvelukeskuksen projektiryhmän​ jäsen ja kehitysjohtaja Merja Tepponen sote-ICT-kehittämisyhtiön projektiryhmän​ jäsen.

Eksoten viestintäjohtaja Saara Raudasoja on kutsuttu em. valmisteluryhmän asettamaan maakunta- ja sote-uudistukset valtakunnalliseen viestintäryhmä​än​.

STM:n asettaman rahoituksen ja resurssiohjauksen valmisteluryhmän alaisessa vaikuttavuus ja kustannustieto -ryhmän jäsenenä on Eksoten edustajana projektipäällikkö Katja Klemola ja vaikuttavuus- ja kustannustietoryhmän toimeenpanoalaryh​mässä johtava ylilääkäri​ Johanna Tulonen-Tapio.

Työryhmien lisäksi Eksote on ollut vahvasti mukana kehittämässä palvelupaketteja STM​​:n ja Sitran palvelupakettityössä​.​


Kärkihankk​​eet

​​​Eksote osallistuu kaikkiin viiteen hallituksen kärkihankkeeseen. Tällä sivulla esittelemme maakunnassamme toteutettavat toimenpiteet kussakin hankkeessa.​ ​


Muut​osagentit

Eksoten kehitysjohtaja Merja Tepponen toimii muutosagenttina STM:n Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)​ - kärkihankkeessa​.

Lisäksi Mona Taipale​ toimii muutosagenttina STM:n Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa (LAPE)​.​​Share