Vapaaehtoistoiminta

​​​​​​​​​​​​​​​Eksotessa on yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin ja seurakuntayhtymän kanssa otettu käytöön vapaaehtoistyö.fi sivusto, jonka kautta ilmoitetaan ja haetaan vapaaehtoistoiminnan tehtäviä. Sivusto on maksutta myös kaikkien Lappeenrannan alueella toimivien, vapaaehtoistoiminnan tehtäviä tarjoavien yhdistysten käytössä. 

Tutustu sivustoon ja löydä oma vapaaehtoistehtäväsi!

Linkki vapaaehtoistyö.fi Lappeenrannan sivulle. 

​Vapaaehtoistyö ikäihmisten parissa

Eksotessa kehitetään vapaaehtoistoimintaa Lappeenrannassa, ikäihmisten palveluissa vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa ja Norpannurkassa.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta ikäihmisten parissa: /sosiaalip​alvelut/vapaaehtoistoiminta-ikaihmisten-parissa/

Liikuntaystävätoiminta​

Eksotessa järjestetään liikuntaystävätoimintaa. Tutustu lisää verkkosivuillamme.

Linkki Liikuntaystäväksi ikääntyneelle -verkkosivulle 

​Arkeen voimaa ryhmien vertaisohjaajat

Arkeen voimaa ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujaa tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä arjessa. Ryhmässä saat kannustusta ja ideoita toisilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta ryhmäläisiltä.Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. 

Lue lisää Arkeen voimaa -ryhmistä ja vertaisojjaajana toimimisesta tästä linkistä:

/terveyspalvelut/ryhmatoiminta-ja-terveyden-edistaminen/arkeen-voimaa/

Tukihenkilötoiminta

Eksotessa on tukihenkilötoimintaa vammaispalveluissa ja perhepalveluissa. Vammaispalveluissa tukihenkilöt työskentelevät toimeksiantosopimuksella ja saavat tehtävästään palkkion. Perhepalveluissa tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistyötä. 

Lue lisää vammaispalvelujen tukihenkilötoiminnasta: /sosiaalipalvelut/vammaispalvelut/tukihenkilo/

Lue lisää perhepalvelujen tukihenkilötoiminnasta: /sosiaalipalvelut/lapsiperheet-ja-nuoret/lapsiperheiden-tukisuhdetoiminta/

​​OLKA-toiminta Eksotessa​


​​Eksote on mukana Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirissä, HUSissa, kehitettyssä OLKA-toimiminnassa. OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.​

Eksoten OLKA-piste palvelee Etelä-Karjalan keskussairaalan kanttiinin kulmalla keskiviikkoisin klo 10-14. Muina aikoina sieltä voi poimia mukaan potilasyhdistysten esitteitä. Lisätietoa Eksoten alueen vertaistukitoiminnasta saa myös numerosta 0406513141, sähköpostilla olka.eksote@eksote.fi ja verkko-osoitteista Vertaistalo.fi ja Yhdistysinfo.fi. 

Kuva OLKA-pisteestä ja siellä päivystävistä työntekijöistä

Haluaisitko tulla pitämään yhdistyksen teemapäivää Etelä-Karjalan keskussairaalan aulaan? Varaa ajankohta koordinaattorilta reetta.tourunen@eksote.fi tai p. 0406513141. Varauksen yhteydessä saat ohjeet päivän toteuttamisesta. Päiviä voi varata ajalle ma-pe klo 7-17.  

Tulevat teemapäivät: ​

Ke 31.10. klo 8-11 Tuoksuton päivä

Ke 14.11. klo 10-14 Maailman diabetespäivä

To 15.11. klo 9-14 Etelä-Karjalan näkövammaiset ry ja Näkövammaisten liitto ry

Ke 21.11. klo 10-12 Etelä-Karjalan AVH-yhdistys ry 

Ke 21.11. klo 12.30-13.30 Vierailijat HUS:ista kertovat OLKA-toiminnasta neuvotteluhuoneessa, ilmoittautuminen ja lisätietoja koordinaattorilta reetta.tourunen@eksote.fi. ​

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta sairaalalla? Ensimmäiset OLKA-vapaaehtoisten koulutukset ovat marraskuun 26. ja 27 päivä, lisätietoja alla olevasta esitteestä tai koordinaattorilta. Tervetuloa mukaan!

OLKA-vapaaehtoisten koulutus.pdf

OLKA logo

OLKAsta löytyy lisätietoa myös HUSin sivuilta

 Linkki HUSin OLKA-sivulle. ​

 Share