Vapaaehtoistoiminta

​​​​​​​​​​​​​​​Eksotessa on yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin ja seurakuntayhtymän kanssa otettu käytöön vapaaehtoistyö.fi sivusto, jonka kautta ilmoitetaan ja haetaan vapaaehtoistoiminnan tehtäviä. Sivusto on maksutta myös kaikkien Lappeenrannan alueella toimivien, vapaaehtoistoiminnan tehtäviä tarjoavien yhdistysten käytössä. 

Tutustu sivustoon ja löydä oma vapaaehtoistehtäväsi!

Linkki vapaaehtoistyö.fi Lappeenrannan sivulle. 

​Vapaaehtoistyö ikäihmisten parissa

Eksotessa kehitetään vapaaehtoistoimintaa Lappeenrannassa, ikäihmisten palveluissa vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa ja Norpannurkassa.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta ikäihmisten parissa: /sosiaalip​alvelut/vapaaehtoistoiminta-ikaihmisten-parissa/

Liikuntaystävätoiminta​

Eksotessa järjestetään liikuntaystävätoimintaa. Tutustu lisää verkkosivuillamme.

Linkki Liikuntaystäväksi ikääntyneelle -verkkosivulle 

​Arkeen voimaa ryhmien vertaisohjaajat

Arkeen voimaa ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujaa tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä arjessa. Ryhmässä saat kannustusta ja ideoita toisilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta ryhmäläisiltä.Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. 

Lue lisää Arkeen voimaa -ryhmistä ja vertaisojjaajana toimimisesta tästä linkistä:

/terveyspalvelut/ryhmatoiminta-ja-terveyden-edistaminen/arkeen-voimaa/

Tukihenkilötoiminta

Eksotessa on tukihenkilötoimintaa vammaispalveluissa ja perhepalveluissa. Vammaispalveluissa tukihenkilöt työskentelevät toimeksiantosopimuksella ja saavat tehtävästään palkkion. Perhepalveluissa tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistyötä. 

Lue lisää vammaispalvelujen tukihenkilötoiminnasta: /sosiaalipalvelut/vammaispalvelut/tukihenkilo/

Lue lisää perhepalvelujen tukihenkilötoiminnasta: /sosiaalipalvelut/lapsiperheet-ja-nuoret/lapsiperheiden-tukisuhdetoiminta/

​​OLKA-toiminta Eksotessa​


OLKA-pisteen koordinaattorit lomailevat 20.12.18 - 13.1.2019. Potilasyhdistyksen esitteitä on jaossa myös loman aikana ja tietoa vertaistuesta löytyy osoitteista Vertaistalo.fi ja Yhdistysinfo.fi. 

​​Eksote on mukana Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirissä, HUSissa, kehitettyssä OLKA-toimiminnassa. OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.​

Eksoten OLKA-piste palvelee Etelä-Karjalan keskussairaalan kanttiinin kulmalla keskiviikkoisin klo 10-14. Muina aikoina sieltä voi poimia mukaan potilasyhdistysten esitteitä. Lisätietoa Eksoten alueen vertaistukitoiminnasta saa myös numerosta 0406513141, sähköpostilla olka.eksote@eksote.fi ja verkko-osoitteista Vertaistalo.fi ja Yhdistysinfo.fi. 

Kuva OLKA-pisteestä ja siellä päivystävistä työntekijöistä

Haluatko tulla pitämään yhdistyksen teemapäivää Etelä-Karjalan keskussairaalan aulaan? Varaa ajankohta koordinaattorilta reetta.tourunen@eksote.fi tai p. 0406513141. Varauksen yhteydessä saat ohjeet päivän toteuttamisesta. Päiviä voi varata ajalle ma-pe klo 7-17.  

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta sairaalalla? Ensimmäiset OLKA-vapaaehtoiset koulutettiin marraskuussa 2018 ja uusia otetaan mukaan ensivuonna. Vuoden 2019 alusta alkaen kaikki  Etelä-Karjalan keskussairaalalla tapahtuva vapaaehtoistoiminta toteutetaan OLKA-toimintana. Vihreissä liiveissä liikkuvat vapaaehtoiset ovat kaikki koulutettuja, vaitiolovelvollisia, vakuutettuja ja rokotettuja vapaaehtoisia, jotka ovat sitoutuneet OLKA:n ja Eksoten toiminnan periaatteisiin. 

Sydänpiirin ja Aivoliiton vertaistukijat jatkavat jo aiemmin tutuksi tulleita vierailujaan osastoilla K5 ja K7, Saimaan Syöpäyhdistyksen ja Suomen Kipu ry:n kanssa vertaistukitoimintaa viritellään OLKA-pisteelle lähiaikoina. Myös vapaaehtoisia aula-avustajia on tulossa alkuvuodesta sairaalan ilmoittautumispisteelle auttamaan oikeaan paikkaan löytämisessä. 

OLKA logo

OLKAsta löytyy lisätietoa myös HUSin sivuilta

 Linkki HUSin OLKA-sivulle. ​

 Share