Palvelusetelit

 

Palvelusetelillä voidaan järjestää Eksoten järjestämisvastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Palvelusetelipalveluja tuottavat Eksoten hyväksymät yksityiset palvelun tuottajat.

Asiakkaalla/potilaalla on sosiaali-tai terveyspalveluihin liittyvä palveluntarve, johon hän hakee apua Eksotelta. Palveluntarve arvioidaan ja palveluseteli voidaan myöntää, mikäli palvelusetelin käyttö todetaan yhdessä asiakkaan/potilaan kanssa sopivaksi vaihtoehdoksi ja palveluseteli otettu käyttöön ko. palvelun järjestämisessä.

Asiakas/potilas ei voi vaatia palveluseteliä ja hänellä on myös oikeus kieltäytyä palvelusetelistä. Palvelusetelin arvo vaihtelee palveluittain ja sen arvon määrittää Eksote.

Palveluseteli on käytössä Eksotessa seuraavissa palveluissa:

  1. Lapsiperheiden tilapäisessä kotipalvelussa. Linkki lapsiperheiden-kotipalvelu- sivustolle
  2. Omaishoidon tuessa /sosiaalipalvelut/omaishoito/vapaapaivaoikeus/
  3. Henkilökohtaisessa avussa. Linkki /sosiaalipalvelut/vammaispalvelut/henkilokohtainen-apu/
  4. Tehostetussa kotiutuksessa, linkki /terveyspalvelut/kotiin-annettavat-palvelut/tehostettu-kotisairaanhoito/ 
  5. Hammashoidossa, linkki /terveyspalvelut/hammashoito/palveluseteli/
  6. Tuetussa asumisessa, linkki /sosiaalipalvelut/asuminen/tuettu-asuminen/
  7. Kuntouttavassa työtoiminnassa, linkki /sosiaalipalvelut/tyoelamapalvelut/

Lapsiperheiden kotipalvelussa, omaishoidossa, henkilökohtaisessa avussa, tehostetussa kotiutuksessa, kuntouttavassa työtoiminnassa ja tuetussa asumisessa on sähköinen palveluseteli. Näiden palveluntuottajien yhteystiedot löytyvät Palse.fi- portaali- sivulta.

Hammashoidon palveluntuottajien yhteystiedot löytyvät  hammashoidon sivustolta: /terveyspalvelut/hammashoito/palveluseteli/.

Asiakkaalla on mahdollisuus tehdä muistutus palvelusetelillä maksetusta palvelusta oheisella lomakkeella:Muistutus palvelusetelillä tuotettavasta palvelusta

Ohjeet palvelusetelituottajaksi hakeutumiseen löytyvät täältä /eksote/yksityiset-palveluntuottajat/palvelusetelituottajat/

Lisätietoa palvelusetelistä
Palveluseteli STM
Palvelusetel​i Kuntaliitto

 

 


 Share