Palveluasuminen

​​​​​​Ikäihmiset​​​​​ ja vammaispalvelut


Ikäihmiset​


Palveluasuminen on asumismuoto ikääntyneille, jotka tarvitsevat hoitohenkilökunnan päivittäistä tukea ja apua asumiseensa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme vastaa asukkaiden hyvinvoinnista  aamu- ja iltavuorossa. Laadimme jokaiselle asukkaallemme hänen toimintakykynsä ja palvelutarpeen mukaisen hoito- ja palvelusuunnitelman.


Miten pääsee palveluasumiseen?

​​

Aloitteen hoidon tarpeen määrittämisestä voi tehdä asiakas itse, omainen tai hoitava taho ottamalla yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen​​. Asiakkaan palvelutarpeen arviointi ja palvelun järjestäminen tapahtuu palvelutarpeen arvioijan ja SAS (selvitä-arvioi-sijoita) -työryhmän kautta.​ Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelutarpeen arviointiin.

Linkki palveluohjaus ja neuvonta sivulle


Mitä asukas maksaa palveluasumisessa?

​​

  • vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta eläkkeen saajan asumistukea​
  • asiakasmaksun tarvitsemistaan palveluista, joihin kuuluvat hoiva ja hoito, hygienia, lääkehoidon seuranta, ajanviete- ja harrastetoiminta
  • lääkkeet ja muut terveydenhuoltokulut

 

Asukkaalle jää 180 €/kk vaatemenoihin, parturi- ja kampaamokuluihin, matka- ja puhelinkuluihin sekä harrastuksiin ja muihin mahdollisiin henkilökohtaisiin kuluihin​.

 

 

Yksiköt, jotka tarjoavat palv​​eluasumista:

​​​​

Lappeenranta
 
Rautjärvi
 
Ruokolahti
 
Taipalsaari

Imatra
Leppärousku

Parikkala
Rauhalakoti
Rinnetupa

Vammaispalvel​​ut

Vaikeavammaisena voit hakea palveluasumista vammaispalveluista, kun et pärjää kotona henkilökohtaisen avun tai omaisen turvin. Laitoshoidon tarpeeseen emme myönnä palveluasumista.​

Linkki vammaispalvelujen sivuille

 

 


Share