Vapaa-aika

​Voit osallistua  Etelä-Karjalantapahtumiin tai voit itse liittyä johonkin alueella toimivaan yhdistykseen. Yhdistysten kotisivut löydät täältä. Alueella toimivien ystävyysseurojen yhteystiedot löydät täältä ja Suomessa toimivien ystävyysseurojen ja muiden tiettyyn alueeseen liittyvien yhdistysten yhteystiedot täältä

Kulttuuri

Etelä-Karjalassa on monia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa musiikin ja teatterin parissa tai vaikkapa tutustuen paikalliseen historiaan museokäynnillä.Tietoa näistä mahdollisuuksista löytyy kuntien nettisivuilta. Esimerkiksi Lappeenrannan kulttuuriasioista löydät tietoa tästä ja Imatran tästä.
 
Tietoa kaikkien Etelä-Karjalan kuntien tapahtumista löydät e-Karjalan sivustolla olevasta tapahtumakalenterista, jossa voit etsiä haun avulla tietoja kunnittain, tapahtumalajeittain ja kohderyhmittäin. Omana kohderyhmänä on huomioitu muun muassa matkailijat. 

Kirjasto

Kirjasto on Suomessa avoin ja maksuton palvelu kaikille. Kirjastosta lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjastokortti on ilmainen, ja sen saat todistamalla henkilöllisyytesi kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja tarvitset sitä aina lainatessasi.Yleistä tietoa Suomen kirjastoista löydät "Yleinenkirjasto - Portti tiedon ääreen esitteestä''. 

Lappeenrannassa maakuntakirjasto on pääkirjasto ja lisäksi eri puolilla kaupunkia on lähikirjastoja, joista voit lainata samalla kirjastokortilla.Suurimmat vieraskielisen materiaalin kokoelmat ovat pääkirjastossa. Lappeenrannan kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä  ja Imatran kirjastojen yhteystiedot  täältä. Lappeenrannan kirjastojen tapahtumista ja ajankohtaisista asioista löytyy tietoa myös  Instagramista https://www.instagram.com/lappeenrannankirjasto  ja​ Facebookista https://www.facebook.com/lappeenrannanmaakuntakirjasto 
 
Kirjastosta voit lainata muun muassa suomen kielen oppikirjoja ja kielikursseja. Lisäksi voit lainata lehtiä, äänikirjoja, elokuvia ja musiikkia. Kirjastossa on myös materiaalia muilla kielillä ja sinne tilataan aineistoa myös Helsingin Monikielisestä kirjastosta,  jonka tehtävänä on Suomessa asuvan vieraskielisen väestön kirjastopalvelujen tukeminen.
Kirjastossa voit myös käyttää ilmaiseksi tietokoneita ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Kirjastokortin numeron avulla voit lukea miltä tahansa tietokoneelta Press Display -lukuohjelmalla kopioita yli 2200 sanomalehdestä lähes 100 maasta ja 54 eri kielellä. Useimmat sanomalehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä. Lisäksi palvelussa on 60 päivän arkisto vanhemmista lehdistä.
 
Lappeenrannan ja Imatran lisäksi kirjaston palveluja on tarjolla muissakin Etelä-Karjalan kunnissa. Lisää tietoa niistä löydät kunkin kunnan internetsivuilta kirjoittamalla etusivun hakukenttään sanan kirjasto. 

Liikunta 

Etelä-Karjalan kunnat, liikunta- ja urheiluseurat sekä yksityiset liikunta-alan yritykset tarjoavat kaikenikäisille asukkaille ja alueelle muuttaville runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia.
 
Esimerkiksi Lappeenrannassa on yli 300 erilaista liikuntapaikkaa eri puolilla kaupunkia ja siellä toimii yli 120 liikunta- ja urheiluseuraa, joiden toimintaan eri liikuntalajien harrastajat voivat liittyä mukaan kilpaillen, kuntoaan kohottaen tai seuratoimintaan muuten osallistuen. Lisää tietoa kuntien järjestämästä liikunnasta löydät niiden nettisivuilta.  Lappeenrannan liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista löydät tietoa täältä ja Imatran täältä.

Monikulttuurinen liikunta
Liikuntaneuvontaa Lappeenrannassa ja Imatralla antavat liikuntaneuvojat Joonas Selenius ja Iitu Muukkonen.Liikuntaneuvojat tekevät yhteistyötä molempien kaupunkien liikuntatoimien, sekä paikallisten seurojen kanssa.
 
Ota yhteyttä niin liikuntaneuvojat miettivät yhdessä sinulle sopivan liikuntalajin ja harrastuksen.Liikuntaneuvonta on maksutonta.Yhteydenotot arkisin puhelimitse tai sähköpostilla:
iitu.muukkonen@lappeenranta.fi
040-6317428
tai
joonas.selenius@imatra.fi
020-6177283

Kaikukortti
Liikunta yhdistää hankkeen sivut 
Liikuntaneuvontaesite eri kielillä ( kiina, turkki, kurdi, thai ja somali)Share