Ajankohtaista

Joulupuu-keräys 2017 Lappeenrannassa


Eksote osallistuu kuluvanakin vuonna Lappeenrannan Nuorkauppakamarin järjestämään Joulupuu-keräykseen. Edellisten vuosien tavoin paketit jaetaan Lappeenrannan perhe- ja sosiaalipalveluiden välityksellä paikallisiin lapsiperheisiin ja lastensuojelun yksiköihin. Perheiden ilmoittautumisia otetaan vastaan 16.10. – 3.11.2017. Itse keräys järjestetään 27.11. – 10.12.2017.​


Tartutaan velkaongelmiin yhdessä!​​


Mietityttääkö sinua jokin asia, joka liittyy taloudellisiin vaikeuksiin tai siihen liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin?

Eksoten talous- ja velkaneuvonta osallistuu Suomi 100 tapahtumaan ulosottoviraston, oikeusaputoimiston ja edunvalvonnan kanssa. Tapahtuma järjestetään Lappeenrannan pääkirjastossa keskiviikkona 25.10.2017 klo 16:00 - 18:00. Tervetuloa! 


Imatran aikuissosiaalityö, maahanmuuttopalvelut sekä talous- ja velkaneuvonta muuttivat Imatran Aikuisten keskukseen 7.8.​​


Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) siirsi Imatralla sijaitsevat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien sekä talous- ja velkaneuvonnan palvelut saman katon alle Imatran Aikuisten keskukseen, entiseen verotoimiston tiloihin (Tainionkoskentie 1, 2. krs). 

Aikuissosiaalityön palvelut osoitteissa Tainionkoskentie 70 ja Virastokatu 2 sekä maahanmuuttopalvelujen ja talous- ja velkaneuvonnan palvelut osoitteessa Tainionkoskentie 70 päättyivät perjantaina 4.8.2017. 

Imatran Aikuisten keskukseen muutti sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, palveluneuvojia, etuuskäsittelijöitä ja velkaneuvoja. Ammattilaisten puhelinnumerot ja muut yhteystiedot säilyvät ennallaan. 


​​Perustoimeentulotuki siirtyi Kelan hoidettavaksi 1.1.2017 alkaen


Vuoden 2017 alussa perustoimeentulotuki siirtyi​ Kelan hoidettavaksi. Voit hakea tukea sähköisesti Kelan www-sivujen​ kautta. ​Hakemuslomakkeita on saatavilla Kelan toimistoista tai asuinkuntasi  toimipisteestä. Hakemuslomakkeita voi myös tulostaa Kelan sivustolta​.

Lue lisää:
Toimeentulotuki uudistuu 2017, Kelan esite
Perustoimeentulotuki siirtyy kunnilta Kelaan 2017, video ja vastauksia usein esitetty​ihin kysymyksiin.

​​
​​​​​​​​​Käyttökatkot sähköisissä hakemuksissa​​


Tietoja päivitetään Omapalvelussa joka kuukauden neljäntenä maanantaina klo 22.00 – 00.00. Katkon aikana ei ole mahdollista käyttää toimeentulotuen sähköisiä hakemuksia. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.