Ajankohtaista

Autismikirjo tutuksi -koulutussarja Lappeenrannassa keväällä 2018

Koulutussarja järjestetään tiistai-iltaisin klo 17.30–19.30. Paikkana Eksoten auditorio 1, Ruori, Valto Käkelän katu 3.

Koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Osioihin voi osallistua erikseen tai kokonaisuutena koko luentosarjaan. Koulutuksessa jaetaan pääsääntöisesti perustietoa autismista (muutokset mahdollisia). Koulutusilloissa on mahdollisuus tutustua liiton esitteisiin, lehteen ja kirjamateriaaleihin.   

Ohjelma ja lisätietoa liitteenä​

​Tukihenkilöitä kaivataan
Eri-ikäiset vammaiset asiakkaat kaipaavat koko ajan vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Lue lisää toiminnasta Tukihenkilö​ -sivultamme.​​

Tiedote KEPSY​-työryhmästä vammaispalveluissa 
Eksoten vammaispalveluissa toimii kehitysvammapsykiatrian moniammatillinen työryhmä,​KEPSY. Työryhmän tarkoituksena on olla tukena sekä kotona että asumisyksiköi​ssä asuville vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tai yksiköiden henkilökunnalle.

KEPSY​-ryhmä jalkautuu asiakkaiden luo erilaisissa haastavissa tilanteissa. Yhdessä asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa tehdään alkukartoitus ja mietitään, miten arki saataisiin sujumaan paremmin. Ryhmällä on käytössään Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskuksen (KTO) psykologin konsultaatiot. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi muun muassa Eksoten kehitysvammapoliklinikka ja psykiatrian palvelut.

YHTEYDENOTOT: 

Toimintaterapeutti, asumisen ja tuen koordinaattori Heli Pitkänen puh. 040 651 3807 heli.pitkanen@eksote.fi​