Ajankohtaista

​Kehitysvammaisten lasten ja aikuisten kesäleirit 2017

Eksote järjestää kesäleirejä itsenäisesti tai omaisten luona asuville kehitysvammaisille.

Koululaisten leiri 26. - 30.6.2017 (peruskouluikäisille), hinta 145€
Nuorten leiri 10. - 14.7.2017 (16-25 vuotiaat), hinta 175€
Aikuisten leiri 24. - ​28.7.2017 (yli 25- vuotiaat), hinta 175€

Leiripaikkana toimii Ruokolahden Kauniskallion leirikeskus. Leirin hinta sisältää majoitukset ja päivän ateriat.

Leireille haetaan palauttamalla vammaispalveluhakemus Eksoten vammaispalveluihin 3.4.2017 mennessä. Kirjallisen hakemuksen löydät Hakemuk​set -sivultamme. Sähköisen hakemuksen voi tehdä vain asiakas, jolla on itsellään käytössä
verkkopankkitunnukset (vanhemmat eivät voi omilla tunnuksillaan hakea). 

Lisätietoja leireistä antaa palveluohjaaja
Paula Vainikka, p. 040 573 2430, paula.vainikka@eksote.fi

Leirivalinnat tehdään hakuajan päättymisen jälkeen.

Tukihenkilöitä kaivataan

Eri-ikäiset vammaiset asiakkaat kaipaavat tällä hetkellä vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Lue lisää toiminnasta Tukihenkilö​ -sivultamme

Tiedote uudesta Kepsy-työtyhmästä vammaispalveluissa 

Eksoten vammaispalveluissa on aloittanut toimintansa kehitysvammapsykiatrian työryhmä, KEPSY. Työryhmän tarkoituksena on olla tukena sekä kotona että asumisyksiköi​ssä asuville vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tai yksiköiden henkilökunnalle.

KEPSY -ryhmä jalkautuu asiakkaiden luo erilaisissa haastavissa tilanteissa. Yhdessä asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa tehdään alkukartoitus ja mietitään, miten arki saataisiin sujumaan paremmin. Ryhmällä on käytössään psykologin konsultaatiot ja yhteistyökumppaneina toimivat myös muun muassa kehitysvammapoliklinikka ja psykiatrian palvelut.

Ryhmässä työskentelee yksi sairaanhoitaja, neljä lähihoitajaa, yksi kehitysvammaisten hoitaja ja yksi toimintaterapeutti.

YHTEYDENOTOT: 
Sanna Puhakainen, Kepsy-työryhmän koordinaattori / Männikön asumisyksikkö
sanna.puhakainen@eksote.fi  / Männikkö puh. 0400 154 536                                           

Kehitysvammaisten koululaisten aamu-, iltapäivä- ja loma-ajanhoito
Kehitysvammaisten koululaisten aamu-, iltapäivä- ja loma-ajanhoidon lähtökohtana on tarjota turvallinen ja virikkeellinen päivä ennen ja jälkeen koulupäivän sekä loma-aikoina. Toimintaan osallistuvat koululaiset ovat 6-17-vuotiaita.

Imatra

Koulu kysyy kesäloma-ajanhoidon tarpeesta suoraan oppilaiden perheiltä. Erillistä hakemusta ei tarvita. Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka toimitetaan vammaispalveluihin hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. Muut loma-ajan hoidot haetaan mieluiten 3 kk ennen hoidon alkua. Palautusosoite on hakemuksessa. Lisätietoja: palveluohjaaja puh. 040 573 2430

Linkki vammaispalveluhakemukseen

Lappeenranta

Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka toimitetaan vammaispalveluihin hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. Kesäloma-ajanhoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella 30.4. mennessä. Vaikka päätös kesäloma-ajan hoidosta olisi voimassa, on hoidon tarpeesta ilmoitettava kuitenkin aina erikseen 30.4. mennessä. Muut loma-ajan hoidot haetaan mieluiten 3 kk ennen hoidon alkua, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Hakemus toimitetaan vammaispalveluihin. Palautusosoite on hakemuksessa.

Lapsen hoitoon liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä Kaisa Muukkoseen puh. 040-6513005 tai Mirja Jantuseen puh.0400-157541.

Lisätietoja:

alakouluikäiset lapset, palveluohjaaja, puh. 040 139 0409
asiakkaat sukunimen mukaan A-Mo, palveluohjaaja puh. 040 198 8911
asiakkaat sukunimen mukaan Mp​-Ö, palveluohjaaja puh. 040 549 4915
Linkki vammaispalveluhakemukseen

Taipalsaari

Aamu- iltapäivä- ja loma-ajanhoitoa haetaan Taipalsaaren kunnan verkkosivustojen kautta täyttämällä hakemus Päivähoidon sähköisessä asioinnissa tai ottamalla suoraan yhteys varhaiskasvatuspäällikköön p. 040 538 4737. Paperista hakulomaketta ei ole käytössä. Kun oppilaalle on tehty päätös palvelusta, loma-aikojen hoidon tarpeet tulee ilmoittaa koululle suoraan 2kk ennen hoidon tarvetta. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan hakemuksella.​

Linkki kuljetuspalveluhakemukseen 

Muut kunnat

Ota yhteyttä vammaispalveluihin.

Lemi, Luumäki ja Savitaipale: sosiaalityöntekijä puh. 040 198 8890
Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala: palvelu​ohjaaja puh. 040 573 2430

​​​ ​