Asuminen

Räätälöimme vammaiselle henkilölle toimivat asumisratkaisut sekä riittävät tukitoimet itsenäiseen asumiseen ja asumisen harjoitteluun. Tarjoamme lyhytaikaista asumista ja lyhytaikaista palveluasumista sekä tukea itsenäiseen asumiseen. Niille jotka eivät selviä omassa asunnossa tukitoimien avulla, tarjoamme asumispalvelua omissa yksiköissämme sekä tarvittaessa ostamme palveluita yksityisiltä yrittäjiltä.

Vammaispalvelun omat yksiköt löytyvät Eksoten etusivulta toimipisteiden alta, mutta pääset niihin myös oheisten linkkien kautta:

Linkki asumisen yksikköihin
Linkki päiväaikaisen toiminnan yksiköihin

Lyhytaikainen asuminen ja lyhytaikainen palveluasuminen

Voimme myöntää lyhytaikaista asumista tai lyhytaikaista palveluasumista kotona asuville vammaisille henkilöille. Pääsääntöisesti myönnämme palvelua, kun asiakkaalla ei ole omaishoidontukea tai kaikki omaishoitajan vapaat on käytetty.

Palveluasuminen

Voit hakea palveluasumista, kun et pärjää kotona henkilökohtaisen avun tai omaisen turvin. Laitoshoidon tarpeeseen emme myönnä palveluasumista.​

Palveluasumista voit hakea, kun tarvitset apua

  • Päivittäin
  • Jatkuvaluonteisesti
  • Vuorokauden eri aikoina
  • Muuten erityisen runsaasti

Perhehoito

Perhehoito on yksi vaihtoehto vammaispalvelujen lyhyt- ja pitkäaikaiselle palveluasumiselle ja asumispalvelulle.

Järjestämme perhehoitoa yksityiskodeissa kaikenikäisille vammaisille asiakkaille, jotka eivät selviydy omassa kodissaan ilman toisen henkilön tukea. 

Voit hakea perhehoitoa omaishoidon tukikeskukselta omaishoidonvapaina. Jos et saa omaishoidontukea tai olet käyttänyt omaishoidonvapaat, voit hakea perhehoitoa vammaispalveluista. Linkki perhehoidon sivulle
 
Linkki vammaispalveluhakemukseen
Linkki yhteystietoihinShare