Kehitysvammaisten lasten hoidot

​​​​​​​​​Varhaiskasvatus erityishuoltona​

​Kehitysvammaisilla lapsilla on mahdollisuus hakea varhaiskasvatusta erityishuoltona. Varhaiskasva​tuspaikka haetaan lapselle ​ensin oman kunnan ohjeiden mukaisesti, jonka jälkeen vammaispalveluista haetaan​ oikeutta erityishuollon mukaiseen varhaiskasvatukseen.​

 

​Aamu-, ilta- ​ja loma-ajanhoito

6 - 17 - vuotiaiden kehitysvammaisten koululaisten on mahdollisuus osallistua aamu-, iltapäivä- ja loma-ajanhoitoon. Voit katsoa kuntakohtaiset hakuohjeet alta.

 

Imatra

Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka toimitetaan vammaispalveluihin hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua.
 
Kesäloma-ajanhoidosta ei hakemusta tarvita, koulu kysyy tarpeen perheiltä. Muut loma-ajanhoido​t (syys-, joulu- ja talviloma) haetaan vammaispalveluista mieluiten 3 kk ennen hoidon alkua. Vaikka päätös loma-ajanhoidosta olisi voimassa, on hoidon tarpeesta ilmoitettava hyvissä ajoin ennen hoidon alkua. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan erillisellä hakemuksella.

 

Lisätietoja:

Palveluohjaaja​ Tanja Tervonen puh. 040 573 2430   

Lappeenranta


Aamu-, iltapäivä- ja loma-ajanhoitoa sekä niihin liittyviä kuljetuksia haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka on saatavana Eksoten nettisivuilta, yksiköistä, palveluohjaajilta ja sosiaalityöntekijöiltä. Hakemus toimitetaan vammaispalveluihin, palautusosoite on hakemuksessa. Palvelusta ja sen hakemisesta lisätietoja antaa palveluohjaaja Hanna Horttanainen puh. 040 760 6089.

 
Aamu- ja iltapäivähoito
Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella 30.4. mennessä. 

 
Kesäloma-ajanhoito
Kesäloma-ajanhoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella 30.4.mennessä.  

 
Muut loma-ajanhoidot
Syys-, joulu- ja talviloma-ajanhoito haetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen loman alkua.

 

Yhteystiedot

Toimintayksikön esimies​ Mirja Jantunen puh. 0400 157 541 
Ohjaaja Sanna Kärkkäinen puh. 040 651 3005​


Taipalsaari

Aamu- iltapäivä- ja loma-ajanhoitoa haetaan Taipalsaaren kunnan verkkosivustojen kautta täyttämällä hakemus varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa. 

 

 
Kun oppilaalle on tehty päätös palvelusta, loma-aikojen hoidon tarpeet tulee ilmoittaa koululle suoraan 2kk ennen hoidon tarvetta. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan erillisellä hakemuksella.

 

Lisätietoja:

Palveluohjaaja Hanna Horttanainen puh. 040 760 6089

 

Muut kunnat

Lasten hoidot järjestetään yksilöllisesti. Saadaksesi lisätietoa, ota yhteyttä vammaispalveluihin.

 

Lemi, Luumäki ja Savitaipale: 

Palveluohjaaja Hanna Horttanainen puh. 040 760 6089

Ruokolahti, Rautjärvi ja Parikkala:​

Palveluohjaaja Tanja Tervonen ​puh. 040 573 2430​


 


Share