Kehitysvammaisten lasten hoidot

​​​Varhaiskasvatus erityishuoltona​

​Kehitysvammaisilla lapsilla on mahdollisuus hakea varhaiskasvatusta erityishuoltona. Varhaiskasva​tuspaikka haetaan lapselle ​ensin oman kunnan ohjeiden mukaisesti, jonka jälkeen vammaispalveluista haetaan​ oikeutta erityishuollon mukaiseen varhaiskasvatukseen.​

​Aamu-, ilta- ​ja loma-ajanhoito

6 - 17 - vuotiaiden kehitysvammaisten koululaisten on mahdollisuus osallistua aamu-, iltapäivä- ja loma-ajanhoitoon. Voit katsoa kuntakohtaiset hakuohjeet alta.

Imatra

Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka toimitetaan vammaispalveluihin hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua.
 
Kesäloma-ajanhoidosta ei hakemusta tarvita, koulu kysyy tarpeen perheiltä. Muut loma-ajanhoido​t (syys-, joulu- ja talviloma) haetaan vammaispalveluista mieluiten 3 kk ennen hoidon alkua. Vaikka päätös loma-ajanhoidosta olisi voimassa, on hoidon tarpeesta ilmoitettava hyvissä ajoin ennen hoidon alkua. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan erillisellä hakemuksella.

Lisätietoja:

Palveluohjaaja Tanja Tervonen puh. 040 573 2430   

Lappeenranta

Aamu- ja iltapäivähoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella, joka toimitetaan vammaispalveluihin hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. 

Kesäloma-ajanhoitoa haetaan vammaispalveluhakemuksella 30.4.mennessä. Vaikka päätös kesäloma-ajanhoidosta olisi voimassa, on hoidon tarpeesta ilmoitettava ​kuitenkin aina erikseen 30.4. mennessä vammaispalveluihin. Muut loma-ajanhoidot (syys-, joulu- ja talviloma) haetaan mieluiten 3 kk ennen hoidon alkua, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Hakemus toimitetaan vammaispalveluihin. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan erillisell​ä hakemuksella.

Lisätietoja:

Palveluohjaaja Hanna Horttanainen puh. 040 760 6089​
Voisalmen harjaantumisopetuksen ja Kesolan koulun hoitoasioissa ottakaa yhteyttä Kaisa Muukkoseen puh. 040 651 3005 tai Mirja Jantuseen puh. 0400 157 541.


Taipalsaari

Aamu- iltapäivä- ja loma-ajanhoitoa haetaan Taipalsaaren kunnan verkkosivustojen kautta täyttämällä hakemus varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa ​tai ottamalla suoraan yhteys varhaiskasvatuspäällikköön p. 040 538 4737. 


Kun oppilaalle on tehty päätös palvelusta, loma-aikojen hoidon tarpeet tulee ilmoittaa koululle suoraan 2kk ennen hoidon tarvetta. Loma-ajan kuljetuksen järjestää Eksote:n vammaispalvelut ja kuljetuspalvelua haetaan erillisellä hakemuksella.

Lisätietoja:

Palveluohjaaja Hanna Horttanainen puh. 040 760 6089

Muut kunnat

Lasten hoidot järjestetään yksilöllisesti. Saadaksesi lisätietoa, ota yhteyttä vammaispalveluihin.

Lemi, Luumäki ja Savitaipale: 

Asiakkaat sukunimen mukaan A-M, palveluohjaaja Susanna Kaskinen puh. 040 198 8911
Asiakkaat sukunimen mukaan N-Ö, palveluohjaaja Paula Vainikka puh. 040 549 4915 

Ruokolahti, Rautjärvi ja Parikkala:​

Palveluohjaaja Miia Skoutti ​puh. 040 651 3936