Palvelutarpeen arviointi

​​​​​​Kun sinulla on todettu vamma tai sairaus, joka pitkäaikaisesti alentaa toimintakykyäsi, voit varata ajan vammaispalvelujen palvelutarpeen arviointiin. Palvelutarpeen arvioinnin tarkoituksena on kartoittaa kokonaistilannettasi ja oikeuttasi vammaispalvelu- tai kehitysvammaisten erityishuolto​lain mukaisiin palveluihin ja tukitoimiin. 

Sähköisen ajanvarauksen kautta voit varata ajan Lappeenrannan tai Imatran Iso apu -palvelukeskuksessa tehtävälle vammaispalvelujen palvelutarpeen arvioinnille. Mikäli haluat palvelutarpeen arvioinnin pelkkään kuljetuspalveluun liittyen, varaa aika kuljetuspalvelun asiakastapaamiseen. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset yllä​ olevan Klik-linkin kautta​. 

​Palvelutarvetta voidaan arvioida joko kotikäynnillä tai vammaispalveluiden toimipisteessä. Voit halutessasi kutsua tapaamiseen mukaan palvelutarpeen arviointisi kannalta tärkeitä henkilöitä. Tapaamisessa saat työntekijältä tietoja palveluista ja samalla työntekijä kartoittaa palvelutarvettasi. ​

Tapaamiseen tarvitset mukaasi lääkärin tai jonkun muun terveydenhuollon ammattihenkilön asiakirjan (alle vuoden vanha), josta ilmenee vammasi tai sairautesi, ja jossa kuvataan toimintakykyäsi sekä elämäntilannettasi. Voit valmistautua käynnille etukäteen tutustumalla seuraaviin asiakirjoihin:

Palvelutarpeen arvio –asiakirja
Vammaispalvelujen palvelutarpeen arvio.pdf

KYKYRI palvelutarpeen itsearvioinnin työkalu

Palvelutarpeen arviointiin voit varata ajan myös ottamalla puhelimitse yhteyttä palveluohjaajaan. Kotona tehtäviin arviointeihin ajanvaraus on tehtävä aina puhelimitse. Mikäli olet varaamassa aikaa jollekin muulle kuin itsellesi, ota yhteyttä puhelimitse.
Share