Vapaaehtoistyön toimintatavat

​​

Kot​​ona asuvan vanhuksen auttaminen​

Vapaaehtoisemme toimivat sekä kotona että hoitolaitoksissa yksin tai ryhmässä.  Annettava apu on maksutonta eikä se korvaa ammatillista työtä esim. kotipalvelu tai yksityisten yritysten myymiä palveluja vaan toimii sitä tukien ja täydentäen. 

Voit olla kotona asuvan vanhuksen apuna monin eri tavoin. Kotivapaaehtoisena toimit kodissa vanhuksen ystävänä tavallisen ihmisen taidoin. Usein pelkkä pistäytyminen ja pieni rupatteluhetki piristävät vanhusta paljon.

Kotona käyvä ​​ystävä

Vapaaehtoisena voi toimia
ulkoiluseurana
kotijumppakaverina
juttukaverina yksinäisyyttä lievittämässä
lukijana, pelikaverina


Kertaluonteinen apu

Asiointikaverina toimiminen on kertaluontoista apua ja tukea asiointiin eri palvelupisteissä esim. lääkäri-, kuntoutus-, laboratorio-, apteekki-, kauppa- ja pankkiasioinnit. Näillä keikoilla tarjoat konkreettista apua arjen eri  tilanteissa. Näin edistetään erityisesti ikääntyneiden mahdollisuutta asua kotona pidempään.Arjen olohuone -​​vapaaehtoinen

Arjen olohuone -vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus toimia esim. omalla asuinalueellasi kerhon vastuuhenkilönä yhdessä toisten vapaaehtoisten kanssa. Kohtaamispaikan vapaaehtoiselta ei vaadita erityistaitoja, voimme ideoida toimintaa yhdessä omien harrastustesi ja kiinnostustesi mukaan. Vapaaehtoistoimintaa koordinoiva henkilöstö tukee sinua kohtaamispaikkojen käynnistämisessä ja ohjelman suunnittelussa. 
Arjen olohuoneen toimintatuokioihin ovat kaikki tervetulleita. Tuokioiden tarkoituksena on vapaaehtoistoiminnan keinoin tukea ihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia sekä vähentää yksinäisyyttä. Arjen olohuoneet tarjoavat monipuolisia, viikoittain vaihtuvia tuokiota, yhdessä oloa, vertaistukea sekä antavat arvokasta tietoa ikääntyneiden arkeen ja siellä pärjäämiseen. 

Vapaaehtoisena voit toimia
kummina uusille ryhmäläisille
kahvinkeittäjänä 
ohjelmatuokioiden järjestäjänä 
yhteislaulujen vetäjänä
esiintyjänä esim. runonlausunta, näytteleminen tai soittaminen
käsitöiden taitajana

Saat tehtävääsi opastuksen sekä tuen muilta vapaaehtoisilta. Lisäksi saat mukavan yhteisön, jossa toimia vapaaehtoisena.

Kiinnostuitko?
Jätä yhteystietosi​ riia.karels@eksote.fi tai paula.talvitie@eksote.fi niin otamme sinuun yhteyttä! Lisätietoja p. 040 139 0366.
Share