Vapaaehtoistoiminta ikäihmisten parissa

​​​​​​Vapaaehtoistoiminta on palkatonta ja luottamuksellista, toisen ihmisen auttamiseksi ja tukemiseksi tehtävää ystävä- ja lähimmäistyötä. Vapaaehtoisena ihminen voi toimia tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin tai hyödyntää jotain erityisosaamistaan.

Vapaaehtoisuus on kaksisuuntainen prosessi eli vapaaehtoistyö hyödyttää sekä tekijäänsä että sen kohdetta. Vapaaehtoinen oppii uusia taitoja, kokee iloa, tutustuu uusiin ihmisiin, saa uusia kokemuksia ja parhaimmillaan voimaantuu vapaaehtoistyön myötä. Vapaaehtoistyötä voi tehdä kuka tahansa kykyjensä, aikataulunsa ja voimavarojensa mukaan.

Vapaaehtoisemme voivat toimia kotona sekä hoitolaitoksissa yksin tai ryhmässä.  Annettava apu on maksutonta, eikä se korvaa ammatti-ihmisten tekemää työtä vaan toimii sitä tukien ja täydentäen. Tavoitteena on kohentaa ja lisätä niin autettavien kuin auttajienkin elämänlaatua. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja tukea vapaaehtoistoimintaansa. Alkavista koulutuksista ilmoitamme erikseen. Seuraava vapaaehtoisille tarkoitettu koulutuspäivä on la 2.3.2019. Tarkemmat tiedot saat Vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmasta.​

Vapaaehtoiset toimivat mm.

  • vierellä kulkijoina
  • lukijoina
  • ulkoiluttajina
  • ​kotijumppakaverina​
  • saattajina
  • seuranpitäjinä
  • toimintatuokioiden vetäjinä
  • esiintyjinä
  • toimipisteiden kahvitusapuna

Ulkoiluseurasta, saattoavusta, tukiystävistä yms. on jatkuvasti tarvetta.

Jos olet itse kiinnostunut toimimaan vapaaehtoistyöntekijänä, ota yhteyttä vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmaan. Tarvitsemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia erilaisille toimeksiannoille. Löydät myös avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä uudesta sähköisestä palvelusta, kannattaa tutustua!

Vapaaehtoistyö - jotta vapaaehtoinen löytäisi itselleen sopivan tavan tehdä hyvää​

Vapaaehtoiskeskus Kuutinkulman toimintaan kuuluvat kolme toiminnallista , ns. matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa; Kuutinkulma, Norpannurkka sekä Savonkadun kerho. Kohtaamispaikkojen tarkoituksena on toimia ikäihmisten arjen edistäjänä ja kotona asumisen tukena. Kohtaamispaikat tarjoavat monipuolisia harrastetuokioita, yhdessä oloa ja vertaistukea. Tutustu kohtaamispaikkojen ohjelmistoihin!​

 

SPR:n Piristäjä-toiminta

Tule mukaan tukemaan ihmisten hyvinvointia kulttuurin ja liikunnan avulla. Lappeenrannan SPR Piristäjäpalvelu ja Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi yhdessä mahdollistavat hyvän hetken kulttuurin ja liikunnan parissa.

 Linkki Piristä​jä -sivulle

 Share