Vapaaehtoistoiminta ikäihmisten parissa

Siskot ja Simot ry kutsuu  mukaan Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan 2020! 

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ry järjestää 16.11.–11.12.2020 valtakunnallisen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Tämän vuoden kampanja on jo kahdeksas - viime vuonna mukana oli 18 kuntaa ja joulupostia sai lähes 18 500 ikäihmistä.  Joillekin kortin saajille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi tuomaan iloa ja karkottamaan yksinäisyyttä. 
Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tämän helpompaa vapaaehtoistoimintaa ei enää voi olla.
Tule mukaan - kosketa kortilla!



 

Perehdytyskurssit


Puhelinystävätoiminnassa on tulossa loppuvuodesta perehdytyksiä. Jos kiinnostuit, kurkkaa tarkemmin Puhelinystävätoimintasivustoa ja ota yhteyttä Karelsin Riiaan p. 040 139 0366 tai riia.karels@eksote.fi​

Järjestämme säännöllisiä vapaaehtoistoiminnan peruskursseja, joihin voit ilmoittautua mukaan. Perehdytyskursseilla käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita ja esitellään erilaisia vapaaehtoistehtäviä. Peruskoulutuksiin osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään. Voit tulla mukaan kuulemaan ja kyselemään lisää eri toiminnan vaihtoehdoista. Koulutuksen käytyäsi voit toimia Eksoten välittämissä vapaaehtoistehtävissä. ​

Kurssin jälkeen sovitaan kahdenkeskinen keskusteluaika, jossa katsomme yhdessä, minkälaiset tehtävät kiinnostavat sinua. Tämän jälkeen voimme aloittaa vapaaehtoistoiminnan ja kuljemme rinnallasi koko matkan ajan.

​ Järjestämme myös säännöllisiä vapaaehtoisten tapaamisia, jolloin voimme vaihtaa kuulumiset ja keskustella eteen tulleista ongelmatilanteista. Haluamme tukea vapaaehtoistyöntekijöiden jaksamista tarjoamalla heille säännöllista toiminnanaohjausta. Toiminnanohjauksella rohkaistaan maallkkkomaiseen auttamiseen, maalaisjärkeen turvautumiseen. Ohjauksen sisältö muodostuu toiminnassa kertyneistä kokemuksista.


Ota yhteyttä, jos kiinnostuit!​



Share