Vapaaehtoistoiminta

​​Vapaaehtoistoiminta on palkatonta ja luottamuksellista, toisen ihmisen auttamiseksi ja tukemiseksi tehtävää ystävä - ja lähimmäistyötä.

Kuutinkulma ja Norpannurkka

Eksote tukee Lappeenrannan vapaaehtoiskeskuksen toimintaa. Järjestämme toimipaikoissamme ohjelmaa ikäihmisille ja teemme palkatonta ja luottamuksellista vapaaehtoistyötä. Toimimme vierellä kulkijoina, kuuntelijoina, lukijoina, ulkoiluttajina, saattajina ja seuranpitäjinä. Jos olet itse kiinnostunut toimimaan vapaaehtoistyöntekijänä, ota yhteyttä vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmaan. Ulkoiluseurasta, saattoavusta, tukiystävistä yms. on jatkuvasti tarvetta.

Linkki Kuutinkulman omille sivuille

Liikuntaystäväksi ikääntyneelle

Järjestämme vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille koulutusta, joka tukee toimimista iäkkään liikuntaystävänä. Koulutuksessa saat perustietoa mm. iäkkäiden lihasvoima- ja tasapainoharjoittelusta sekä liikuntaharjoitteiden ohjaamisesta.

Liikuntaystävänä voit toimia omien voimavarojesi ja halusi mukaan. Voit myös aloittaa ja lopettaa toiminnan milloin haluat.

Vapaaehtoistoimijoille kiitokseksi tarjoamme mm. mahdollisuuden maksuttomaan kuntosalin käyttöön Iso apu -palvelukeskuksessa Lappeenrannassa. Lisäksi järjestämme yhteisiä tapahtumia, joiden tarkoituksena on panostaa myös sinun jaksamiseesi ja hyvinvointiisi.

Linkki liikuntaystävä -sivulle

SPR:n Piristäjä-toiminta

Tule mukaan tukemaan ihmisten hyvinvointia kulttuurin ja liikunnan avulla. Lappeenrannan SPR Piristäjäpalvelu ja Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi yhdessä mahdollistavat hyvän hetken kulttuurin ja liikunnan parissa.

 Linkki Piristä​jä -sivulle

​​Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta​​​

Meillä Eksoten tukitoiminnassa on tällä hetkellä noin 140 tukiperhettä ja tukihenkilöä. Tukiperheet ja -henkilöt kokevat toiminnan erittäin palkitsevana: auttamisen ilo ja elämän rikastuttaminen kannustavat tukitoimintaan.Tuettavia lapsia meillä on jo yli sata, ja määrä kasvaa koko ajan. Pyrimme laajentamaan toimintaa, jotta se vastaisi kasvavaa tarvetta.

Linkki Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan -sivulle​