Veteraanineuvonta

​​​​​​​​​​Autamme ja ohjaamme sotiemme veteraaneja kaikissa asioissa. Veteraanineuvonnasta annetaan palveluohjausta ja neuvontaa, toimintamme on maksutonta.

Autamme myös Valtiokonttorin erityisryhmän kuntoutushakemusten täyttämisessä sekä Lotta Svärd säätiön kuntoutus- avustushakemuksissa.

Veteraanikuntoutus

Veteraanikuntoutukseen voi hakeutua joko soittamalla veteraanineuvojalle tai täyttämällä kuntoutushakemuksen omalla terveysasemalla tai varaamalla ajan veteraanineuvojan vastaanotolle. Tarvittaessa teemme kotikäynnin veteraanin luokse. Veteraanit voivat valita kuntoutusmuodoksi joko avokuntoutuksen (fysioterapia, jalkojenhoito, muistikuntoutus) tai ryhmäkuntoutuksen tai päiväkuntoutuksen tai laitoskuntoutuksen. Veteraanikuntoutusta voidaan myöntää vuosittain vain yhtä kuntoutusmuotoa kerrallaan, määrärahojen puitteissa. Tarkempia tietoja kuntoutukseen hakeutumisesta voi kysellä veteraanineuvojalta.

Tässä löydät tulostettavan hakemuslomakkeen veteraanikuntoutukseen:

Hakemuslomake veteraanikuntoutukseen.pdf

 

Tästä löydät Rintaveteraanien avokuntoutuksen toimintaohjeet

Rintamaveteraanien avokuntoutuksen toimintaohje01_03_2016.pdf

Veteraanien kotona asumista tukevat palvelut

Veteraanitukipalvelun tavoitteena on veteraanin monipuolinen kotona selviytyminen. Palveluita myönnetäänmäärärahojen puitteissa, tukemaan kunnallisia palveluita. Palveluiden tarve kartoitetaan yksilöllisesti ennen palveluiden myöntämistä. Lisätietoja antavat veteraanineuvojat.