Hammashoito

​Kesän sulut:​​

​​​​​​Lemin hammashoitola suljettu 15.6. - 12.7.
​​​​Taipalsaaren hammashoitola suljettu 13.7. - 9.8.
​​Rautjärven hammashoitola suljettu 6.7. - 2.8.
​​​Joutsenon hammashoitola suljettu 20.7. - 2.8.

​​​​​​Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset toimintaamme kesällä 2020​​​

​​​​​​​​​​Noudatamme STM:n, THL:n sekä Eksoten päätöksiä hoitolinjauksista ja ohjeita vastaanottohygienian suhteen. ​

Suun terveydenhuollossa annetaan koko väestölle kiireellistä hoitoa ja sellaista puolikiireellistä hoitoa, jolla estetään tulehdusten akutisoituminen. Jos olet kiireellisen hoidontarpeessa, ole puhelimitse yhteydessä ajanvaraukseen. Arkipäivien päiväaikainen hammaslääkäripäivystys toimii alueiden hammashoitoloissa Rautjärveä ja Lemiä lukuunottamatta. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä toimii toistaiseksi Keskushammashoitolassa Pohjolankatu 14, 53100 Lappeenranta.

​Käynnistämme kiireetöntä hoitoa vaiheittain kesän aikana.

Kesäkuulta joudumme perumaan terveet aikuispotilaat, joille on annettu kiireetön hoitoaika, esim. kyseessä on kiireetön tarkastus, hammaskiven poisto, ei reiän paikkaus.Voit olla myös itse yhteydessä suun keskitettyyn ajanvaraukseen ajan perumisesta. 

Kiireettömien hoitoaikojen varaaminen uudelleen on mahdollista poikkeustilan mentyä ohitse. Olemme joutuneet sulkemaan myös osan sähköisistä ajanvarauspalveluista toistaiseksi. Varattuja aikoja voi siirtää ja perua, mutta uusia aikoja ei voi varata.

Potilasturvallisuuden varmistaminen vastaanotoilla:

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi ajanvarauksen yhteydessä tehdään jokaiselle potilaalle riskien arviointi. Lasten ja nuorten riskiluokituksessa noudatamme Lastenlääkäriyhdistyksen ohjetta. Tartuntaepäiltyjen potilaiden kiireellinen hoito on keskitetty 16.4. alkaen Keskushammashoitolan tiloihin, Pohjolankatu 14. Vakavan Covid19 taudin riskiryhmiin kuuluvat lapset ja aikuiset hoidetaan aamun ensimmäisillä vastaanottoajoilla.

Vastaanotolle tulee lähtökohtaisesti saapua yksin. Lapsilla ja huollettavilla voi tarvittaessa olla mukana yksi saattaja. Potilaita pyydetään harjaamaan hampaat jo ennen vastaanotolle tuloa.

Ennen vastaanotolle tuloa ja vastaanottokäynnin jälkeen, tulee käyttää käsidesiä, jota on hammashoitoloiden odotusauloissa. Mikäli joudut odottamaan, pidä 2 metrin turvaväli toisiin potilaisiin. Voit myös halutessasi odottaa vuoroasi ulkona, josta henkilökuntamme hakee sinut vastaanotolle.

Henkilöstömme on suojautunut suojakäsinein, kirurgisella suu-nenäsuojalla, suojalaseilla tai visiirillä. Potilaita pyydetään vastaanotolla ennen toimenpidettä aivan pieniä lapsia lukuun ottamatta huuhtomaan suunsa suuhuuhteella. Potilaiden vastaanottoajat ovat tällä hetkellä huomattavasti pidempiä, koska pyrimme välttämään aerosolia tuottavien laitteiden käyttöä. Aikuisten toimenpiteet teemme kofferdam-suojassa aina kuin se on mahdollista. Näillä erityistoimenpiteillä vastaanottokäynnit ovat potilaille ja henkilöstölle turvallisia. Erityistoimenpiteet hidastavat kuitenkin työtämme siten, ettemme kesällä 2020 vielä pysty hoitamaan kaikkea kiireetöntä hoitoa.

​Hammashoidon palveluihin kuuluvat:​

 • Hammaslääkärin tutkimukset ja suuhygienistien tarkastukset​
 • Ehkäisevä hoito:                
   • Ravintoneuvonta
   • Omahoidonohjaus
   • Fluoraukset
 • Hampaiden paikkaukset
 • Kiinnityskudossairauksien hoito
 • Hammaskiven poisto
 • Hampaiden poisto ja leikkaukselliset poistot
 • Hampaiden korvaaminen hammaslääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti
 • Hampaiden juurihoidot
 • Pelkopotilaiden hoito
 • Purentavaivojen hoito esimerkiksi purentakiskoilla
 • Toiminnallisten purentavirheiden hoitaminen oikomalla
  Linkki oikomishoidon sivulle​

Emme tee esteettistä / kosmeettista hammashoitoa

 • ​Hammaskorut
 • H​ampaiden päällystäminen esteettisistä syistä
 • Hampaiden ei toiminnalliset asentovirheet

Teemme tarvittaessa hoidon erikoissairaanhoidon kanssa.

Kiireellistä hoitoa vaativat turvotus särky tai tapaturma hoidetaan hammaslääkäripäivystyksessä.

Tarjoamiimme hammashoidon palveluihin ovat oikeutettuja kaiken ikäiset ja hoidosta peritään lakisääteiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.​


​​Hammashoidon ajanvaraus

Linkki hammashoidon ajanvaraukseen​

​​​Hammashoitolat​​
Linkki Eksoten hammashoitolat sivulle  

Suu kerralla kuntoon palvelumalli  

Linkki palvelumallin tiedotteeseen  ​​​​


 
Share