Kulttuurihyvinvointi

​Kaikukortti

Kaikukortti- toiminnasta vastaa :

eristyisasiantuntija Tuula Helén, p 040 5158806, tuula.helen@elksote.fi

Kiinnostaako kultuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teattereihin tai konsertteihin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi konsertteihin, urhielutapahtumiin ja teatteriin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa kalenterivuoden.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos:

  • Käytät asiakkaana sellaisen lappeenrantalaisen sosiaalipalvelujen  toimijan palveluja, joka on mukana Lappeenrannan Kaikukortti-toiminnassa.
  • Sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa hankkia pääsylippuja.
  • Olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voit saada Kaikukortin?

  • Voit saada Kaikukortin niiltä sosiaalialan toimijoilta, jotka ovat mukana Lappeenrannan Kaikukortti-toiminnassa. (Lista toimijoista on alempana tällä sivulla.)
  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. 
  • Kortin saamiseksi sinun ei tarvitse todistaa tulojasi erillisillä todistuksilla.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Lappeenrannan Kaikukortti-kokeilussa mukana oleviin kulttuurikohteisiin esimerkiksi kesäteattereihin sekä museoihin.

Lappeenrannan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan mihin tapahtumiin, esityksiin ja kursseille Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa. Katso lista tämän sivun lopusta kaikista Kaikukortin paikoista Lappeenrannassa.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Kun hankit lippua, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta. Kaikukortti- lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapah​tumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin.

Lippuja myös lapsillesi

Jos perheessäsi on alle 16- vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan.

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaalialan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, jolla on Kaikukortti. Lisäksi työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja alle 16-vuotiaille tiukassa rahatilanteessa oleville asiakkailleen maksuttomat pääsyliput järjestäessään pienryhmäkäynnin tai osallistuessaan kahdestaan asiakkan kanssa.​Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää opistojen kursseille.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritapah​tumaan!

Linkki ladattavaan Kaikukortti-esitte: 

kaikukortti syksy 2020 Lpr.pdf

kaikukortti syksy 2020 esite Imatra.pdf


 Avustaja maksutta sisään

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet ovat sitoutuneet siihen, että mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.

Mahdolliselle avustajalle on hankittava oma paikkalippu.

Seuraksi Piristäjäpalvelu

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin Piristäjät-palvelusta.

Lisätiedot: SPR:n Lappeenrannan osaston koordinaattori, p. 044 3664 145 / lappeenrannanpiristajat(at)gmail.com.

Kaikukortti valtakunnallisesti​

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti saat Kaikukortin verkko- tai Facebook-sivuilta.

Linkki Kaikukortin valtakunnallisille verkkosivuille
Linkki Kaikukortin valtakunnalliselle Facebook-sivulle 

​​Share