Liikuntaneuvonta

​​​​
Liikuntaneuvonta on yksilöön kohdistuvaa terveyden edistämistä. Se on tarkoitettu erityisesti terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittämättömästi liikkuville. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että asiakas motivoituu liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla, omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. 

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille työikäisille kuntalaisille. Liikuntaneuvontaan voit hakeutua ottamalla yhteyttä liikuntapalveluiden ohjaajiin, kun sinulla herää huoli oman liikkumisen riittävyydestä. Sinut voidaan ohjata liikuntaneuvontaan myös omasta terveyskeskuksestasi, jolloin lähetteenä on liikkumaresepti.
 
Liikuntaneuvonnassa käydään läpi asiakkaan liikunta- ja elintapatottumuksia, autetaan asiakasta löytämään sopiva tapa toteuttaa terveellisempiä elintapoja sekä lisäämään arjen fyysistä aktiivisuutta. Ohjaaja on tukena asiakkaan muutosprosessissa seurantatapaamisissa. 

Liikuntaneuvonta on maksutonta.​

 

​Imatra Liikuntaneuvonta​

Lappeenranta Liikuntaneuvonta​​

Parikkala Liikuntaneuvonta​

Ruokolahti Liikuntaneuvonta​

Savitaipale Liikuntaneuvonta​

Taipalsaari Liikuntaneuvonta​


Osallistu maksuttomaan elintapaohjausverkkokoulutukseen!


Eksotessa alkaa 3.9.2018 Elintapaohjauksen verkkokoulutuskokonaisuuden 3 aalto. Tämä verkkokoulutuskokonaisuus on kolmas ja viimeinen VESOTE- hankkeen järjestämä koulutus.

Nyt on hyvä mahdollisuus vahvistaa elintapaohjausosaamistaan verkkokoulutuksen avulla. Koulutus koostuu kolmesta osa- alueesta; liikunta, ravitsemus ja uni. Opiskelu tapahtuu verkossa. Koulutuksen käyneet saavat todistuksen.

Koulutusta tarjotaan järjestötoimijoille sekä ammattilaisille Eksoten alueella. Elintapaohjausta pyritään vahvistamaan koulutuksella poikkihallinnollisesti ja näin saada maakuntaan koulutuettujen elintapaohjaajien verkosto Etelä- Karjalaisten hyvinvoinnin tukemiseen.

3.9.2018 klo: 13:00 on verkkokoulutuksen starttiseminaari Eksoten Toimistotalo Ruorin auditorio 1:ssä, Valto Käkelän katu 3. Starttiseminaariin voi osallistua Lyncin välityksellä. Koulutukseen voi myös ilmoittautua vaikka ei starttiseminaariin pääsisikään.

Lisätietoa koulutuksesta Ulla Heimonen, Vesote projektityöntekijä 
puh. 040 651 3167 tai ulla.heimonen@eksote.fi

VESOTE 3 koulutus mainos ja ohjelma.pdf

Liikuntaneuvontaa nuorille Etelä-Karjalassa


Nuorten liikuntaneuvontaa kehitetään yhteistyössä Eksoten, Eklun ja Etelä-Karjalan kuntien kanssa. Kutsumme kouluja ensimmäiseen toimijatapaamiseen tiistaina 25.9.2018 klo 9 -14 Lappeenrannan kaupungintalolle.

Lisätietoja aiheesta:
Lasse Heiskanen EKLU ry, puh. 040 500 1849 lasse.heiskanen@eklu.fi
Aija Rautio Eksote, puh. 044 791 4833 tai aija.rautio@eksote.fi


 Share