Koululaisten terveyspalvelut

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​TIEDOTE OPISKELUHUOLLON PALVELUISTA

Eksoten Opiskeluhuollon tiedote 15.5.2020.pdf

​​Opiskeluhuollon toiminta jatkuu poikkeustilan aikana, mutta toimintaa supistetaan ja keskitetään 23.3.2020 alkaen.
Opiskeluhuolto on edelleen lasten, nuorten ja perheiden tukena sekä esi- ja perusopetuksessa, lukioissa että ammattiopistoissa.​ Tarkemmat tiedot alla olevasta tiedotteesta:​

​​​Tiedote opiskeluhuollon palveluista 20.3.2020, päivitetty 7.4.2020.pdf

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opiskeluhuollon henkilöstön yhteystiedot löytyvät kouluittain sivuston kuntalistauspalkista. (Imatra​Lappeenranta​, Lemi​, Luumäki​Parikkala​, Rautjärvi​, Ruokolahti​, Savitaipale​ ja Taipalsaari​.​)

Terveystarkastukset

   
Kouluterveydenhoitajat toteuttavat terveystarkastuksia yhteistyössä koululääkäreiden kanssa. Sairauksien tutkimus ja hoito tapahtuu pääsääntöisesti hyvinvointi- ja terveysasemilla.

 
Kouluterveydenhuollon tarkastukset alkavat 6-vuotiaana. Tarkastuksen tekee terveydenhoitaja siinä koulussa, johon lapsi menee ensimmäiselle luokalle. Aika tarkastukseen varataan puhelimitse suoraan terveydenhoitajalta.​
 

Kouluterveydenhuollon tarkastuskäynnit.pdf


​Kuraattori


Kuraattorilta saa apua, kun lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä (esim. levottomuus, poissaolot, koulumotivaatio), kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat koulunkäyntiin.

 

Koulupsykologi

Koulupsykologit ovat apuna lapsen tai nuoren oppimiseen, keskittymiseen, tunne-elämään ja käyttäytymiseen liittyvissä huolissa.


Asiantuntijaryhmä

 ​
Oppilaan tueksi voidaan koota monialainen asiantuntijaryhmä silloin, kun tarvitaan monipuolista eri alojen asiantuntemusta oppilaan tuen järjestämiseen. Ryhmän jäsenistä sovitaan oppilaan ja huoltajan kanssa.


Share