Koululaisten terveyspalvelut

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Opiskeluhuollossa toimivat kouluterveydenhoitajat, kuraattorit, koulupsykologit ja koululääkärit. Ota yhteyttä puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostitse. Koululääkäriin saat yhteyden kouluterveydenhoitajan kautta.​ 

Opiskeluhuollon henkilöstön yhteystiedot löytyvät kouluittain sivuston kuntalistauspalkista. (Imatra​Lappeenranta​, Lemi​, Luumäki​Parikkala​, Rautjärvi​, Ruokolahti​, Savitaipale​ ja Taipalsaari​.​)

Terveystarkastukset

   
Kouluterveydenhoitajat toteuttavat terveystarkastuksia yhteistyössä koululääkäreiden kanssa. Sairauksien tutkimus ja hoito tapahtuu pääsääntöisesti hyvinvointi- ja terveysasemilla.

 
Kouluterveydenhuollon tarkastukset alkavat 6-vuotiaana. Tarkastuksen tekee terveydenhoitaja siinä koulussa, johon lapsi menee ensimmäiselle luokalle. Aika tarkastukseen varataan puhelimitse suoraan terveydenhoitajalta.​
 

Kouluterveydenhuollon tarkastuskäynnit.pdf


​Kuraattori


Kuraattorilta saa apua, kun lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä (esim. levottomuus, poissaolot, koulumotivaatio), kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat koulunkäyntiin.

 

Koulupsykologi

Koulupsykologit ovat apuna lapsen tai nuoren oppimiseen, keskittymiseen, tunne-elämään ja käyttäytymiseen liittyvissä huolissa.


Asiantuntijaryhmä

 ​
Oppilaan tueksi voidaan koota monialainen asiantuntijaryhmä silloin, kun tarvitaan monipuolista eri alojen asiantuntemusta oppilaan tuen järjestämiseen. Ryhmän jäsenistä sovitaan oppilaan ja huoltajan kanssa.


Share