Ajankohtaista neuvoloissa

​​

​EKSOTE suosittaa maskin käyttöä neuvolakäynnillä.


​​​​​​​​​Koronavirus COVID19 -pandemian aikana neuvolat toimivat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena. 

Neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumero puh. 05 352 8502 on avoinna ma-pe klo 8.00-15.00. (Huom! Kyseessä on Etelä-Karjalan suuntanumero 05, ei matkapuhelinnumero) Sähköinen ajanvaraus ja sähköinen asiointi eivät toistaiseksi ole käytössä.

 • Terveydenhoitajien ja neuvolalääkärien vastaanotot toimivat ajanvarauksella.
 • Kesäaikana hoidamme ensisijaisesti 0 - 2-vuotiaat lapset, raskaana olevat ja raskauden ehkäisyyn liittyvät perhesuunnitteluneuvolan asiakkaat.
 • 2–5-vuotiaat saavat rokotusohjelman mukaiset rokotukset ajanvarauksella ja tarvittaessa       

Asiakkaidemme hyvinvointi ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja Koronavirus COVID19 - epidemian takia neuvoloissa on erityisjärjestelyitä:

 • Neuvolaan saa tulla vain terveenä.
 • Raskaanaolevien käynneille on kumppani tervetullut mukaan. Lastenneuvolakäyntien suhteen molempien huoltajien osallistuminen vastaanottoon arvioidaan tilannekohtaisesti ajanvarauksen yhteydessä. Sisarukset voivat tulla mukaan vain, jos hoitoa ei saa muuten järjestettyä.
 • Toivomme, että tutustut neuvolan perhevalmennuksen materiaaleihin tästä: Perhevalmennus, osa 1.pdf ja  Perhevalmennus, osa 2.pdf. Lisää synnytys- ja perhevalmennusta koskevaa materiaalia löydät Terveyskylän web-sivuilta https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys  Ryhmämuotoisia perhevalmennuksia ei tällä hetkellä järjestetä.
 • Varhaisen vuorovaikutuksen yksikössä toteutamme asiakaskontaktit vastaanotto- tai kotikäynteinä sekä etäyhteyksien välityksellä. Palvelu on tarkoitettu vauvaa odottaville perheille ja perheille, joissa on alle 2 vuoden ikäisiä lapsia. Voimme aloittaa työskentelyn kanssasi jo raskausaikana kiintymyssuhteen kehittymisen edistämiseksi ja tarjoamme tarvittaessa keskustelutukea, mikäli koronaviruspandemia kuormittaa elämäntilannettasi. Lisätietoa varhaisen vuorovaikutuksen yksiköstä löydät web-sivulta
  http://www.eksote.fi/terveyspalvelut/neuvolat/varhaisen-vuorovaikutuksen-yksikko/Sivut/default.aspx
 • ​Tulkkipalvelut pyrimme hoitamaan etäyhteyden välityksellä.

​​

Influenssarokotukset  2020

Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Suosittelemme ajanvarausta Eksoten asiointipalvelun kautta. Eksoten asiointipalveluun pääset www.eksote.fi -sivun yläreunasta. Asiointipalveluun tunnistaudut verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kausi-influenssarokotusten sähköinen ajanvaraus on auennut 27.10.2020. 

Voit myös soittaa influenssarokotusten ajanvarausta varten avattuun puhelinnumeroon 05 352 2355. Influenssarokotusten ajanvarausnumero palvelee 29.10.2020 alkaen arkisin ma-pe klo 8–18.

Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla aloitetaan influenssarokotukset maanantaina 16. marraskuuta 2020.

Neuvolan asiakkaat – ota neuvolakortti mukaan! 

Eksoten neuvoloissa annetaan influenssarokotuksia vain neuvolan asiakkaille neuvolakäyntien yhteydessä ja lisäksi rokotuksia annetaan neuvola-asiakkaille seuraavasti. (Varaa aika influenssarokotukseen Eksoten asiointipalvelun kautta tai soittamalla influenssarokotusten ajanvarausnumeroon.)

Alle 1-vuotiaiden rokotukseen varataan aika neuvolan yhteyskeskuksen kautta: 05 352 8502.

Huom! 9.–15.11. Oprissa ajanvarausajat on varattu lapsiperheille ja lasta odottaville perheille.

 • 9.–15.11. Lappeenrannan keskustan, Lauritsalan ja Sammonlahden neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Kauppakeskus Oprissa, Valtakatu 30.
 • 16.–20.11. Joutsenon neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Joutsenon koulukeskuksessa, Penttiläntie 4.
 • 16.–20.11. Imatran neuvolan asiakkaat rokotetaan ajanvarauksella Urheilutalolla Kotipolku 2.
 • Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Taipalsaaren neuvolan asiakkaille rokotukset hoidetaan ajanvarauksella numerosta 05 352 8502. ​


Savitaipaleen neuvola muuttaa pe 30.10 

Uusi osoite on Kievarintie 2 ( palolaitos samassa rakennuksessa) 54800 Savitaipale.​


Imatran hyvinvointineuvola muuttaa

Imatran lasten-, äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan toiminta Napinkuja 3C:ssä
päättyy pe 31.7.2020.
Uusi osoite on Koulukatu 2, 55120 Imatra. Neuvola on avoinna ma 10.8.2020 alkaen.Share