Ajankohtaista neuvoloissa

Koronavirus COVID19 -pandemian aikana neuvolat toimivat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena. 

Neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumero puh. 05 352 8502 on avoinna ma-pe klo 8.00-15.00. Sähköinen ajanvaraus ja sähköinen asiointi eivät toistaiseksi ole käytössä. 

  • Toistaiseksi varaamme aikoja raskaana oleville ja 0-1 -vuotiaille lapsille sekä harkinnan mukaan aikoja perhesuunnitteluneuvolaan. 
  • Leikki-ikäisten tarkastukset lopetetaan toistaiseksi. Annamme aikoja edelleen tarvittaessa, jos rokotusten antaminen on ajankohtaista. Olemme yhteydessä niihin asiakkaisiin, joita ajanvarausperuutukset koskevat.
  • Varhaisen vuorovaikutuksen yksikössä toteutamme asiakaskontaktit tällä hetkellä pääasiassa etäyhteyksien välityksellä. Palvelu on tarkoitettu vauvaa odottaville perheille ja perheille, joissa on alle 2 vuoden ikäisiä lapsia. Voimme aloittaa työskentelyn kanssasi jo raskausaikana kiintymyssuhteen kehittymisen edistämiseksi ja tarjoamme tarvittaessa keskustelutukea, mikäli koronaviruspandemia kuormittaa elämäntilannettasi. Lisätietoa varhaisen vuorovaikutuksen yksiköstä löydät web-sivulta
    http://www.eksote.fi/terveyspalvelut/neuvolat/varhaisen-vuorovaikutuksen-yksikko/Sivut/default.aspx
  • Ryhmämuotoisia perhevalmennuksia ei tällä hetkellä järjestetä. Toivomme, että tutustut synnytys- ja perhevalmennusta koskevaan materiaaliin Terveyskylän web-sivuilla https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys
  • Neuvolan iltavastaanottoja ei tällä hetkellä toteuteta.
                                                                                          

Muutoksia neuvoloiden aukioloissa: 

Joutseno: Asiakkaat ohjataan neuvolalääkärikäynneille Imatran, Lauritsalan tai Lappeenrannan keskustan neuvoloihin.

Sammonlahti: Asiakkaat ohjataan neuvolalääkärikäynneille Lauritsalan tai Lappeenrannan keskustan neuvoloihin.

Lemi: Neuvola on suljettuna 25.3.2020 alkaen ja asiakkaat ohjataan muihin neuvoloihin.

Asiakkaidemme hyvinvointi ja turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tulethan neuvolaan ilman flunssa- tai vatsatautioireita. Jos sinulla on infektio-oireita varaamasi neuvolakäynnin lähestyessä, soita ajanvaraus- ja palvelunumeroomme puh. 05 352 8502 sopivasta käyntiajankohdasta keskustelemiseksi. 

Toivomme, että neuvolaan ei tulla isolla joukolla, jotta odotustilojen asiakasmäärä ei tule liian suureksi. Emme myöskään voi vastaanottohuoneeseen ottaa muita kuin tutkittavan ja yhden huoltajan.

Tulkkipalvelut pyrimme hoitamaan etäyhteyden välityksellä.

 Share