Ajankohtaista neuvoloissa

​​

​​Mie ite -ryhmä 2-4 -vuotiaiden lasten vanhemmille 

Haluatko keskustella pienen lapsesi kehityksestä ja kasvatusasioista muiden vanhempien kanssa ja saada vahvuutta vanhemmuuteesi? Syksyllä aloittaa keskusteluryhmä 2-4-vuotiaiden lasten vanhemmille Lappeenrannan keskustan alueella (tila ilmoitetaan myöhemmin). Ryhmä aloittaa toimintansa ryhmän täytyttyä viimeistään marraskuussa 2017. Ryhmä tapaa kerran viikossa, yhteensä viisi kertaa, klo 9-11 välisenä aikana. Kullakin tapaamisella on oma teemansa, jota käsitellään yhdessä keskustellen. Lisäksi tarjoamme aamukahvin/-teen.

Ryhmäkertojen teemoja ovat mm.

  • Lapsen käyttäytymisen ja tunteiden ymmärtäminen. Vanhemman johdonmukainen toiminta ja yhteiset pelisäännöt. Myönteisen palautteen antaminen.
  • Myönteinen vuorovaikutus lapsen kanssa. Lapsen käyttäytymisen ohjaaminen. Vanhemman omat tunteet ja voimavarat.​

Ryhmää vetävät perhetyöntekijät Anni Selenius ja Kirsi Kovanen. Lisätietoja ryhmätoiminnasta ja ilmoittautumiset viimeistään 31.10.2017: 
Kirsi Kovanen puh. 040 704 1865, kirsi.kovanen@eksote.fi​


​​​​​Neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumero on 05 352 8502

​Ajat äitiys-, lasten- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajille annetaan yhdestä palvelunumerosta 05 352 8502​, johon voit soittaa maanantaista perjantaihin klo 8–15. Samasta numerosta saat myös ohjausta ja neuvontaa.

Eksoten ajanvarauspuhelimiin soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Hinta riippuu soittajan puhelinliittymästä. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7-10 snt/min.​

​​​​​Terveydenhoitajien omat puhelinajat​ ja puhelin​numerot ovat poistuneet. ​​

​Kausi-influe​​​​​​nssarokotukset Eksoten neuvoloissa ​​
​Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen oikeutetut 6–35 kk ikäiset lapset ja raskaana olevat rokotetaan neuvoloissa sovittujen neuvolakäyntien yhteydessä.

​​Lisätietoa Eksoten kausi-influenssarokotuksista​

Lisätietoa in​fluenssarokotteesta THL:n sivuilla​​​