Ajankohtaista


Ajankohtaista Opiskeluhuollon palveluissa2.12.2020: Tiedote opiskeluhuollon palveluista etäopiskelun aikana
Opiskeluhuollon palvelut (opiskeluterveydenhuolto, kuraattorit ja psykologit) ovat käytettävissä normaalisti etäopiskelun aikana. Yhteyden saa joko puhelimitse tai Wilman kautta. Tarvittaessa järjestämme vastaanottoja myös etänä. Järjestelyt arvioidaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Olettehan rohkeasti yhteydessä!

Ohjeen mukaan kaikissa Eksoten asiakas- ja potilastiloissa niin henkilökunta kuin asiakkaat, potilaat ja saattajatkin käyttävät kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta, mikäli heidän terveydentilansa sen sallii. Vastaanotoille tulee saapua ainoastaan terveenä. Myös hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Ajankohtaista koronatietoa löytyy Eksoten verkkosivuilta: Koronavirus ja koronavirustauti (COVID-19)


20.11.2020: Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusvaikeuksia Eksoten alueella
Kiinnostus rokottamiseen on ollut aiempia vuosia suurempaa, joten rokotteiden kysyntä on ylittänyt selvästi Eksoten saamien rokotteiden määrän (n. 50 000 kpl). Tästä syystä joudutaan rokotusajanvaraukset keskeyttämään tänään 20.11.2020 sekä puhelimessa että sähköisessä ajanvarauksessa. Tämä koskee myös koulu- ja opiskeluterveydenhoitoa. Rokotamme jo ajan varanneet maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut rokotteiden riittävyyden mukaan.

Lisätietoa aiheesta: Kausi-influenssarokotuksissa saatavuusvaikeuksia Eksoten alueella
Tietoa rokotuksista: Eksoten rokotussivusto


6.11.2020: Maskit käyttöön myös opiskeluhuollon vastaanotoilla
Opiskeluhuollon vastaanotoilla tulee käyttää kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta 6.11.2020 alkaen. Maskia tulee käyttää myös odotustiloissa.

Maski tulee huolehtia matkaan jo kotoa lähdettäessä ja maski on hyvä pukea päälle jo ennen yksikköön saapumista. Suojaimen saa opiskeluhuollon yksiköstä, mikäli asiakkaalla ei ole omaa kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta.

Lisätietoa: Etelä-Karjalassa 6.11. voimassa olevat suositukset


Avovastaanotot suljettuina
Avovastaanotot ovat suljettuina toistaiseksi. Sairaanhoidollisissa asioissa (esim. hengitystieinfektio- ja vatsatautioireet) ota yhteyttä omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle. 

Yhteydenotot muissa asioissa:

Ma-pe klo 8-11
Terveydenhoitaja Anne-Mari Kiukas
p. 040 776 5772

tai omaan terveydenhoitajaan puhelimitse tai Wilman kautta.

Vastaanotot vain ajanvarauksella. Vastaanotolle tulee saapua terveenä.


Sähköinen ajanvaraus pois käytöstä
Sähköinen ajanvaraus on toistaiseksi pois käytöstä. Opiskelijoiden on kuitenkin mahdollista varata aika kausi-influenssarokotuksiin Eksoten asiointipalvelun kautta.


Muutoksia maksuihin
Eksotessa on otettu käyttöön yli 18-vuotiaiden sairaanhoidollisten hoitajakäyntien maksut. Maksuja peritään 1.4.2019 alkaen myös opiskeluterveydessä.

Sairaanhoitokäynti hoitajan vastaanotolla 11,40 €/käynti. Maksu peritään enintään kolmelta (3) ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa (koko Eksoten alue).

Maksua ei peritä
- Alle 18-vuotiailta
- Terveystarkastuksista ja kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastuksista
- Niiltä yli 18-vuotiailta, jotka ohjataan hoitajan vastaanotolta välittömästi lääkärin  vastaanotolle tai lääkärin vastaanotolta hoitajan vastaanotolle, peritään maksu lääkärin vastaanottokäynnistä
- Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat tai perussairauteen liittyvät rokotteet
- Ehkäisykäynnit
- Tartuntatautilaissa (1227/2016) tarkoitetut yleisvaaralliset tartuntataudit
- Mielenterveys-  ja päihdepalvelujen vastaanottokäynnit 


Lisätietoja
Pinja Purosalmi
Toimintayksikön esimies
Opiskeluhuollon palvelut, 2. aste
p. 040 675 0392

 

​​Nuorten Mielenterveystalo.fiShare