Hätätilanteessa soita 112

​​​​​​​
​​​​​​​Linkki Kotihoito- ja potilas​ohjeita -sivulle
Olenko p​​äivystys​potilas?​​
Hoito-ohjeet lapsen sairastuessa​​ 

Lääkäri- ja sairaanhoitajapäivystys arkisin klo 8–16

 
Soita omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi tai työterveyshuoltoon.

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys on arkisin kello 8–16 tarkoitettu​ hätätilapotilaita ja lähetteellä tulevia varten. 

Armilan terveysaseman päivystykselliset potilaat hoidetaan ​Etelä-Karjalan keskussairaalan K-siiven (K1) yhteispäivystyksessä. Tämä ei vaikuta ajanvarauskäytäntöön, vaan Armilan terveysaseman asiakkaat soittavat Armilan ajanvarausnumeroon sekä kiireetöntä että kiireellistä hoitoa koskevissa asioissa.

​Päivystysvastaanotolla hoidetaan äkillisiä ja kiireellistä hoitoa vaativia sairauksia ja tapaturmia. Päivystys on tarkoitettu niille potilaille, jotka tavitsevat hoitoa vuorokauden sisällä. Esimerkiksi resepti- ja sairausloma-asiat hoidetaan virka-aikana oman lääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolla.
 

Terveys- ja hyvinvointiasemien yhteystiedot​ ​

​Päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin


  • Soita Etelä-Karjalan päivystysapuun puh. 116 117, josta saat apua ja neuvoja. Numero palvelee 24 tuntia kaikkina päivinä. Soittopyynnön jättäminen on mahdollista joka päivä klo 8–20.​
  • Keskussairaalan päivystys sijaitsee uudessa K-siivessä. Sisäänkäynti Kahilanniementieltä (ovi 38, Kahilanniementie 2, Lappeenranta). 
  • ​Imatralla Honkaharjun kiirevastaanotto (Honkaharju 4, 55800 Imatra)​ on avoinna ma–​pe klo 16–21, la–su ja arkipyhinä klo 8–21. Soita ensin Etelä-Karjalan päivystysapuun​ 116 117​. Numero palvelee 24 tuntia kaikkina päivinä. Soittopyynnön jättäminen on mahdollista joka päivä klo 8–20.

Potilastiedustelut

 
Omaiset ja muut läheiset voivat tiedustella Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen 
iltaisin, öisin ja viikonloppuisin saapuneista potilaista soittamalla numeroon 05 352 4091. ​

Arkipäivisin klo 8–16 potilastiedustelut soitetaan Eksoten puhelinvaihteeseen 05 352 000. ​


Mikä on Päivystysapu 116117 -puhelinpalvelu?
Katso sosiaali- ja terveysministeriön tuottama vide​o.
 
Jokaisella potilaalla on lakisääteinen oikeus terve​ydenhuollon ammattihenkilön suorittamaan hoidon tarpeen arviointiin. Hoidon tarve voidaan arvioida puhelimitse.
 
Arvion perusteella
  • sinut voidaan ohjata lääkärin tai hoitajan vastaanotolle. Keskussairaalassa saat halutessasi tekstiviestikutsun päivystykseen saapumisajankohdasta.
  • sinut voidaan ohjata varaamaan aika terveys- tai hyvinvointiasemalle lähipäivinä.​
  • saat kotihoito-ohjeet, jos sinulla ei ole tarvetta välittömään hoitoon.
Keskussairaalan päivystyksessä on paikalla aula-avustaja arkisin klo klo 11–19. Aula-avustaja tiedottaa potilaille jonotilanteesta, ohjaa odotustilassa, tarkkailee sänkypotilaiden tilaa sekä avustaa potilaita yhdessä hoitajien kanssa.​


Saattoliikenne K-siiven yhteispäivystykseen

K-siiven saattoliikennetielle autoilijat ohjataan Kahilanniementieltä. K-siiven sisäänkäyntiin ja päivystykseen (0. kerros, ovi 38) opastetaan liikennemerkillä päivystys + k-siiven saattoliikenne

Päivystyspotilaiden lyhytaikainen pysäköintimahdollisuus on saattoliikennetien loppupäässä, sisäpihalla,​ pysäköintitalon edessä.

Ambulanssiliikenteelle tarkoitettu tie on merkitty erikseen. Ambulanssitie on kielletty muilta ajoneuvoilta.

Pidempiaikaista pysäköintiä varten Etelä-Karjalan keskussairaalalla on tilaa sekä pysäköintitalossa että sairaalan piha-alueilla. Uuteen K-siipeen pääsee pysäköintitalon 4. kerroksesta. Kantasairaalan pääaulasta (A-aula) on opastettu kulku K-siipeen.

 
Älä riko hoitajaasi!
 ​
Jokaisella on oikeus väkivallattomaan työympäristöön. Fyysisen väkivallan käyttäminen ja uhkailu on rikos. Väkivaltatilanteet kirjataan ja raportoidaan ja väkivallan tekijälle aiheutuu seuraamuksia​.


Uudenlaisen päivystyksen esittelyvideot​
Share