Hätätilanteessa soita 112

​​​​​​Linkki Kotihoito- ja potilas​ohjeita -sivulle
Olenko p​​äivystys​potilas?​​
Hoito-ohjeet lapsen sairastuessa​​ 

Lääkäri- ja sairaanhoitajapäivystys arkisin klo 8–16

 
Soita omalle terveys- tai hyvinvointiasemallesi tai työterveyshuoltoon. Päivystysvastaanotolla hoidetaan äkillisiä ja kiireellistä hoitoa vaativia sairauksia ja tapaturmia. Se ei ole tarkoitettu pitkäaikaissairauksien tai terveysongelmien hoitoa ja selvittelyä varten.
 
Esimerkiksi resepti- ja sairausloma-asiat hoidetaan virka-aikana oman lääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolla.
 

Terveys- ja hyvinvointiasemien yhteystiedot​ ​

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys on arkisin kello 8–16 tarkoitettu​ hätätilapotilaita ja lähetteellä tulevia varten. 

Päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin


  • Soita Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystykseen numeroon 05 352 5743, josta saat apua ja neuvoja. Osoite: Valto Käkelän katu 1, 53130 Lappeenranta.
  • ​Imatralla Honkaharjun kiirevastaanotto on avoinna ma–​pe klo 16–21, la–su ja arkipyhinä klo 8–21, p. 05 352 0980.​​ Osoite: Honkaharju 4, 55800 Imatra.
 
Jokaisella potilaalla on lakisääteinen oikeus terve​ydenhuollon ammattihenkilön suorittamaan hoidon tarpeen arviointiin. Hoidon tarve voidaan arvioida puhelimitse.
 
Arvion perusteella
  • sinut voidaan ohjata lääkärin tai hoitajan vastaanotolle. Keskussairaalassa saat halutessasi tekstiviestikutsun päivystykseen saapumisajankohdasta.
  • sinut voidaan ohjata varaamaan aika terveys- tai hyvinvointiasemalle lähipäivinä.​
  • saat kotihoito-ohjeet, jos sinulla ei ole tarvetta välittömään hoitoon.
Keskussairaalan päivystyksessä on paikalla aula-avustaja arkisin klo klo 11–19. Aula-avustaja tiedottaa potilaille jonotilanteesta, ohjaa odotustilassa, tarkkailee sänkypotilaiden tilaa sekä avustaa potilaita yhdessä hoitajien kanssa.​
 

Potilastiedustelut

 
Omaiset ja muut läheiset voivat tiedustella Etelä-Karjalan keskussairaalaan hoitoon saapuneista potilaista Eksoten puhelinvaihteesta puh. 05 352 000 (ma–pe klo 8–16). Muina aikoina päivystykseen liittyvät yhteydenotot voi soittaa numeroon 05 352 5743.​
 

Älä riko hoitajaasi!

 ​
Jokaisella on oikeus väkivallattomaan työympäristöön. Fyysisen väkivallan käyttäminen ja uhkailu on rikos.
 
Väkivaltatilanteet kirjataan ja raportoidaan. Väkivallan tekijälle aiheutuu seuraamuksia​


Share