Sosiaalipäivystys, turvakoti

​​​​​​​​Sosiaalipäivystys


Etelä-Karjal​an sosiaalipäivystys toimii koko Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella. Sosiaalipäivystyksessä ohjaamme asiakasta saamaan tarvitsemaansa apua. Sosiaalipäivystyksessä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista päivystystoimintaa ja vastataan asiakkaiden välittömiin tarpeisiin erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-ajan ulkopuolella.

Turvakoti


Turvakoti on tarkoitettu perheväkivallan kohteeksi joutuneiden ja uhatuksi tulleiden aikuisten ja lasten väliaikaiseksi turvapaikaksi. Turvakotiin voit ottaa yhteyttä mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Mitä on väkivalta parisuhteessa/perheessä?


Se on pahoinpitelyä: ​tönimistä, repimistä, läpsimistä, tukistamista, lyömistä, kuristamista, tavaroiden heittelemistä kohti  
Mutta se on myös:​​
​​​väkivallalla tai aseella  uhkaamista, tappouhkausten esittämistä, pakottamista seksuaaliseen kanssakäymiseen, rajoittamista
​​(Lähde: Lyhytterapia-instituutti Oy)

Lähisuhde- ja perheväkivallan, lapsen seksuaalisen riiston ja pahoinpitelyn ehkäisyn toimintamalli Eksotessa on päivitetty kuvaus siitä, miten eri viranomaistahot sekä omassa työssään että yhteistyössä pyrkivät edistämään lasten ja nuorten turvallisuutta ja puuttumaan havaittuihin epäkohtiin.​ Toimintamallin ja työkalupakin löydät täältä​.

​​Etelä-Karjalassa ratkaisuja riitojen hallintaan ilman väkivaltaa tarjoaa Jussi-työ. Palvelu on maksuton.
Lue lisää Ensi- ja Turvakotien liiton siv​ulta: Linkki Jussi-työn sivuille.​ ​


 


Share